25%
25%

Stap bij het Archeon midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. Vanaf de prehistorie, de Romeinse tijd tot de middeleeuwen. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Ervaar het dagelijks leven van toen en doe mee met de vele activiteiten.  

Stad van Sinterklaas
In de Stad van Sint logeert Sint in het huis van de pottenkoopman, bezoek zijn woonhuis en zijn speciale werkkamer. De pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. De pepernotenpiet bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon. In de pietenhuisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes gooien, rijmen met de rijmpiet, kleuren met de tekenpiet en nog veel meer. Behaal ook jouw Pietendiploma! De Stad van Sinterklaas is te bezoeken op 21, 22, 25, 28 en 29 november en 2 december

Kerstvakantie: Vier de Winter met ijsbaan
Archeon opent de poorten voor ‘Vier de Winter’. Het park is omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld. Ook dit jaar ligt de ijsbaan er spiegelglad bij voor een heerlijke schaatsrit. Natuurlijk mag de warme chocomel na afloop niet ontbreken. Tot besluit is de gezellige fakkeloptocht. In het middeleeuwse Klooster en de Romeinse herberg worden heerlijke winterse gerechten geserveerd. Beleef een complete winterse dag uit, terug in de tijd! Dit evenement vindt plaats vanaf 19 december 2020 t/m 3 januari 2021 van 11:00 uur tot 17:00 uur

Beleef de geschiedenis in Museumpark Archeon 
Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen en duik in de middeleeuwen. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland.

Prehistorie
Ga mee op reis: héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maak je kennis met de jager en ontdek je hoe zij leefden. In de mooie mesohut zie je hoe men vroeger woonde. Daarna ga je door naar de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.

Romeinse tijd
In het Romeinse stadje staan onder andere een badhuis, een tempel en een Romeinse herberg. Ook kun je meedoen aan vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, een fibula maken of de kruidenspeurtocht.

Middeleeuwen
In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten of boogschieten. Tot besluit kan iedereen nog even ravotten in de speeltuin of het doolhof.

Romeins Museum
Tijdens de introductiefilm word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van ons land. Ga daarna als echte archeoloog te werk op de verschillende laboratoriumtafels. Onderzoek echt archeologisch aardewerk en raak skeletmateriaal van dieren aan. Veel Romeinse vondsten uit Alphen aan den Rijn vertellen het verhaal van de soldaten, maar ook van de lokale bewoners. Ontdek hoe de Romeinen schreven (en probeer het zelf), kijk wat voor wapens ze droegen en waar ze mee betaalden.

Activiteiten - Corona proof
Alle activiteiten gaan door. Zo zijn ze allemaal ruimer opgezet zodat er 1,5 meter afstand aanwezig is. Attributen worden na elke ronde schoon gemaakt. Voor de activiteiten en shows geldt dat de wachtrijen en zitplaatsen worden aangegeven door paaltjes en/of markering, zodat er 1,5 meter afstand is. Volg de route, borden en aanwijzingen van de medewerkers ten alle tijden op

1) Druk op de groene bestelknop.
2) Rond het bestelproces af in deze webshop.
3) Je ontvangt direct een bevestigingsmail inclusief de gekochte tickets in jouw mailbox.
4) Je dient de gewenste dag van bezoek en aankomsttijd van te voren online te reserveren via https://archeon.tijdsblok.nu/
5) Neem de bevestigingsmail (van de gereserveerde dag en aankomsttijd) mee op de dag van je bezoek, samen met de gekochte tickets. Geprint of mobiel.
6) Je kunt online of in het park een parkeerticket kopen. Het parkeertarief bedraagt €7,95.

* Tickets 10+ van € 23,90 voor € 17,90
* Kindertickets 4 t/m 9 jaar van €20,90 voor € 15,65
* Je dient van te voren de dag en het tijdstip te reserveren waarop je Archeon wilt bezoeken. Een reserveringsbevestiging is vanwege het COVID-19 protocol Veilig Samen Uit verplicht.
* Neem je e-ticket(s) mee op de dag van je bezoek samen met de bevestigingsmail van de gereserveerde dag en aankomsttijd.
* Gekochte tickets zijn geldig t/m 28-03-2021.
* Exclusief parkeerticket. Het parkeertarief bedraagt €7,95.

 

Archeon

Alphen aan den Rijn

€ 23,90 € 17,90

Je bespaart 25%


Wat te verwachten

Beleef een reis door de tijd in museumpark Archeon. Met veel leuke activiteiten voor jong én oud.

Stad van Sinterklaas van 21 november t/m 2 december.

Vier de Winter met de ijsbaan van 19 december t/m 3 januari.

Tickets zijn geldig t/m 28 maart 2021.