10 x iconische musicalliedjes

De wereld van de musical zit vol emoties, verhalen en melodieën die generaties lang de nodige harten hebben veroverd. Er zijn dus enorm veel iconische liedjes die jij vast wel eens hebt gehoord. Hieronder vind je 10 iconische musicalliedjes die hun stempel hebben gedrukt op Broadway, West End en daarbuiten.

1. I Dreamed a Dream - Les Misérables

Dit welbekende nummer van de legendarische musical Les Misérables is een symbool van verdriet en hoop, gezongen door Fantine. Ze neemt ons hier mee naar haar innerlijke strijd en verlangen naar een beter leven.

I Dreamed a Dream

2. You’re Beautiful - Pretty Woman

Dit iconische nummer van de welbekende romcom musical _Pretty Woman_vangt de magie van een onverwachte liefde, gezongen door het personage Vivian Ward.

You're Beautiful

3. My Strongest Suit - Disney’s Aïda

Ook Disney’s AIDA heeft iconische nummers in de musicalhistorie. Tussen alle krachtige nummers van Elton John en Tim Rice behoort dit lied zeker tot de top. Het belichaamt kracht en individualiteit, en is gezongen door Prinses Amneris.

My Strongest Suit

4. Defying Gravity - Wicked

Dit nummer van _Wicked_is zeker ook één van de meest iconische musicalnummers ooit. Het lied vertelt het verhaal van Elphaba’s streven naar vrijheid, zelfs als dat betekent dat ze tegen verwachtingen ingaat.

Defying Gravity

5. Circle of Life - The Lion King

_The Lion King_blijft ook bekend onder alle generaties, waarbij Circle of Life wel het bekendste nummer is. Dit lied gaat niet alleen over de geboorte van Simba, maar ook over de connectie tussen alle levende wezens.

Circle of Life

6. The Winner Takes it All - Mamma Mia

Ook de iconische nummers van ABBA kunnen ook niet ontbreken in dit lijstje. Met de rauwe emotie van verloren liefde vertelt dit nummer een ontroerend verhaal over het einde van een romance.

The Winner Takes it All

7. My Shot - Hamilton

In _Hamilton_word je meegenomen door het levensverhaal van Alexander Hamilton, waarin__My Shot een welbekend nummer is. Hierin spreekt Alexander Hamilton zijn vastbeslotenheid en ambitie uit om een stempel op de wereld te drukken.

My Shot

8. Somewhere Over the Rainbow - The Wizard of Oz

Gezongen door het personage Dorothy is dit een tijdloos en dromerig lied dat de verlangens van avontuur en hoop vertelt. Ook dit nummer van musical/film The Wizard of Oz is een icoon in de wereld van musicals die jong en oud zullen herkennen.

Somewhere Over the Rainbow

9. You can't stop the beat - Hairspray

Dit ensemblestuk van de iconische Broadway-hit _Hairspray_is een aanstekelijk nummer dat de kracht van muziek, dans en verandering viert.

You can't stop the beat

10. Do-re-mi - The Sound of Music

The Sound of Music is ook een musical die bekend is onder verschillende generaties. Een vrolijk en educatief lied dat ons leert over muzieknoten, dat is Do-re-mi. Dit deuntje krijg je niet snel uit je hoofd!

Do-re-mi

Tickets voor een avondje musical

Ben je na deze lijst ook in de sfeer van musicals gekomen? Geniet zelf in het echt van een paar van deze iconische nummers en haal tickets voor een avondje musical meteen in huis! Geniet nu of binnenkort van Les Misérables, Mamma Mia, Pretty Woman en Disney’s AIDA. Scoor je tickets en geniet van deze legendarische shows!