5 x leuke steden om Koningsdag te vieren

Het is weer bijna Oranjefeest! Op 27 april is onze koning jarig en dat wordt weer groots gevierd. Bezoek een vlooienmarkt of geniet van live muziek: er is zoveel te beleven op deze feestelijke dag. Pak dus je oranje outfit uit de kast en ga eropuit op Koningsdag in één van deze steden!

Gezelligheid in Utrecht

In Utrecht valt er enorm veel te beleven en dat begint al op 26 april om 18:00 uur. Dan start namelijk de grote vrijmarkt. De straten van de stad liggen een dag lang vol met allerlei kleedjes met tweedehandse spulletjes. Ook is er een speciale kindervrijmarkt in Park Lepelenburg. En natuurlijk kunnen de feesten ook niet ontbreken. Op veel plekken in de stad kan iedereen gratis genieten van muziek!

De Koningskermis in Den Haag

In Den Haag wordt het Malieveld helemaal omgetoverd tot een kermis. Deze Koningskermisstaat er al sinds vrijdag 8 april en is tot en met Koningsdag mee te maken. Deze kermis heeft attracties voor jong en oud en er is natuurlijk genoeg keuze uit lekkernijen. Ook kun je in het Zuiderpark bij Kingsworld genieten van muziek van Nederlandse artiesten waaronder Wolter Kroes en Samantha Steenwijk. Een bezoekje aan de traditionele Geraniummarkt kan natuurlijk ook niet ontbreken.

Amsterdam

Natuurlijk kan de hoofdstad niet ontbreken! In Amsterdam kun je Koningsdag immers goed vieren. In het Vondelpark zijn de leukste vlooienmarkten en je kunt ook varen op de grachten in feestelijke kleding. Muziekliefhebbers kunnen dan weer naar één van de vele festivals. Denk bijvoorbeeld aan het Kingsday Festival of het Urban Music Legends Festival. Hier is dus altijd genoeg te doen!

Rotterdam

In Rotterdam vind je het grootste feest: hier komt koning Willem-Alexander namelijk zijn verjaardag vieren! Wil je de koninklijke familie in het echt zien? Zij zullen vanaf 11:00 uur vanaf het Afrikaanderplein op Zuid over de Pretorialaan naar de Maashaven lopen. Daar zullen zij de watertaxi nemen naar Plein 1940, om vervolgens naar de Markthal te gaan. Rond 13:00 uur zullen zij op de Binnenrotte zijn. Hier start het festival al vanaf 10:00 uur, met bekende artiesten waaronder Davina Michelle en Ronnie Flex.

Tilburg

In het gezellige Brabant kun je ook terecht voor een groot feest - en dan vooral in Tilburg. In het Leijpark staat het traditionele Leijparkfestival weer op de planning. Hier komen verschillende oldtimers nadat ze een toertocht hebben afgelegd. Of ga naar Braderie De Hasselt op de Hasseltstraat, waar je langs leuke kraampjes kunt slenteren. Op de Korte Heuvel en in de Oranjestraat kun je lekker feesten op live muziek.

Benieuwd wat je verder kunt doen op Koningsdag? Bekijk dan ook onze andere blog met tips voor een uitje op Koningsdag of bekijk ons volledige aanbod in dagjes uit.