5 tips voor een romantische winterdate

Of je nu al in een jarenlange relatie zit of een eerste date hebt; daten blijft leuk! Heb jij nog wat inspiratie nodig voor een perfecte date tijdens de winter? Ook dit seizoen is er genoeg te doen om een onvergetelijke date te beleven. Lees snel verder voor deze leuke date-tips en laat jewinter romancebloeien.

Samen een rondje schaatsen

Schaatsen is een klassieker tijdens de winter, dus hiermee kun je niet de mist ingaan. Zo heb je een magische date met prachtige verlichtingen middenin een sfeervolle stad. Vang elkaar op als jullie vallen of schaats hand in hand. Er zijn ijsbanen in heel veel verschillende steden en een tip van ons is Ice Amsterdam. Deze winter kunnen jullie ook een romantische rondvaart doen op de grachten. Hoe romantisch is dat?

Schaatsen.JPG

Geniet van een pretpark in wintersferen

Samen een magisch park bezoeken is hét recept voor een ideale winterdate. Dit seizoen zijn er namelijk genoeg pretparken geopend die sfeervol gedecoreerd zijn. In de Winter Efteling kun je bijvoorbeeld genieten van duizenden schitterende lichtjes, een winters sprookjesbos of probeer samen alle achtbanen uit. Wedden dat dit een geslaagde date zal zijn?

Sprookjesboom tijdens Winter Efteling.jpg

Bezoek een kerstmarkt

Een bezoekje aan de kerstmarkt is nóg leuker met jouw favoriete persoon. Er zijn natuurlijk kerstmarkten in Duitsland, maar ook in Nederland kun je genieten van de leukste kerstmarkten. Slenter rond en geniet van de kerstsfeer, zoek de mooiste kerstdecoraties of geniet van winterse hapjes en warme drankjes. Dan heb je echt een perfecte winterdate!

Gemeentegrot Kerstmarkt.jpeg

Winterwandeling in de natuur

Je denkt misschien dat het nu té koud is om in de natuur rond te lopen, maar een wandeling is een date-idee dat altijd zal slagen. Bezoek de mooiste natuurgebieden in het land en leer elkaar beter kennen door tijdens het wandelen diepere gesprekken te voeren. Een simpele, maar vooral gezellige date. Zo blijven jullie zeker warm in de kou!

stel - winter - lopen.jpg

Bezoek samen een nieuwe stad

Woon je in een dorpje en zoek je een andere omgeving, of is er een stad die je altijd al hebt willen bezoeken? Dit is de ideale kans voor een perfecte date. Neem diegene mee naar bijvoorbeeld Maastricht, Delft of een andere de stad die je wil ontdekken. Dit kan als een dagje uit, of ga maak het nog gezelliger en ga er langer tussenuit door een hotelovernachting te boeken. Want een date is al helemaal geslaagd als het een extra bijzondere herinnering zal zijn.

Maastricht winter.png