5 x leerzame uitjes met kinderen

Een dagje uit kan leuk én leerzaam zijn, ook voor kinderen. Zo maken jullie een dag vol ontdekkingen en verrijkende ervaringen mee. In deze blog geven wij tips voor een uitje dat verder gaat dan alleen vermaak; de kids steken er ook iets van op!

Spoorwegmuseum

Er zijn genoeg verschillende musea die extra leuk zijn voor kinderen. Eén daarvan is het Spoorwegmuseum. Naast verschillende indoor en outdoor attracties leren de kinderen ook alles over de treinen van vroeger, nu en de toekomst. Op die manier leren zij op een interactieve manier meer over de treinen en alles wat er mee te maken heeft. Kom dus naar het leukste station van ons land en koop je kaartjes met korting!

Spoorwegmuseum 2023 2 720x450 (2).jpg

Body Worlds

Voor de kinderen die net iets meer over de wetenschap willen leren, is Body Worlds ideaal. Hier leren jong en oud dankzij The Happiness Project alles over de invloed van geluk op onze gezondheid. Tijdens deze reis door het lichaam zullen de jongsten met jouw begeleiding erachter komen hoe ons lichaam is samengesteld. Genoeg te leren dus! Beleef het samen en scoor je tickets incl. een In-Body scan.

body-worlds-main_28986848711_o (1).jpg

Dino Fabriek

Zijn jouw kinderen dol op dinosauriërs? In de Dino Fabriek leren zij alles over prehistorische dieren aan de hand van een doe-tocht, borden, tijdspad en nog veel meer. Ook kunnen zij deze zomer genieten van een heuse theatershow. Als zij Professor Diffeloor helpen met het terugkeren van de dinosauriërs verdienen ze een laborant diploma! Kom het zien en geniet voordelig van tickets met korting.

shutterstock_image - 2023-06-15T130021.461.jpg

Maritiem Museum

In hartje Rotterdam heb je het Maritiem Museum, waar jong en oud leren wat de invloed is van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. De kinderen kunnen hier meer leren over het leven aan boord tijdens de Offshore Experience. Zo ontdekken zij door middel van leuke opdrachten hoe energie wordt opgewekt op zee. Leer samen meer over het maritieme leven en boek hier je tickets met korting.

Maritiem_Museum_Rotterdam_Offshore_Experience_fotograaf_Marco_de_Swart (56) (1).jpg

Aviodrome

In Lelystad is Luchtvaartmuseum Aviodrome echt een leuk en leerzaam uitje voor kinderen. Hier komen zij achter de leukste weetjes over vliegen, vliegtuigen en de ruimtevaart. Naast veel dingen horen, lezen en zien, zijn er ook genoeg activiteiten in Aviodrome. Zo is het uitje niet alleen leerzaam maar ook actief!

0012266_luchtvaartmuseum-aviodrome.jpeg