5 x plekken die je moet zien in Haarlem

Haarlem is een perfecte stad voor een dagje uit. De schattige straatjes, leuke musea en verschillende monumenten maken het helemaal compleet. Ook is dit een leuk alternatief voor een dagje Amsterdam: in Haarlem heb je namelijk ook historische grachtenpanden en kanalen. Echt Amsterdam in het klein, dus! Check snel verder hoe jij je dagje in Haarlem goed kunt invullen.

Haarlemse Binnenhofjes

Haarlem staat bekend om de rijke historie. Het is dus ook geen wonder dat je hier 22 verschillende hofjes kunt bewonderen. Deze hofjes komen uit de middeleeuwen en boden in deze tijd onderdak aan weduwen en armen. De oudste dateert zelfs uit 1395! Nu kun je de mooie groene hofjes in alle rust bewonderen.

De Gouden Straatjes

Shoppen, shoppen en nog meer shoppen! Ook dit kan in Haarlem. Denk bijvoorbeeld aan de gouden straatjes van de stad. Hier kun je een enorm aanbod aan winkels vinden: van hippe winkels tot bijzondere boetiekjes. Of ga hier in één van de gezellige cafés lekker lunchen!

De Grote Markt

De Grote Markt in Haarlem is the place to be. Dit is misschien één van de mooiste pleinen van Nederland. Hier kun je ook de St.-Bavokerk bewonderen én er is elke zaterdag ook een hippe markt. Op deze markt zijn producten uit de hele wereld verkrijgbaar: denk aan Arabische, Italiaanse of Spaanse producten. Genoeg te ontdekken!

Bezoek het Archeologisch Museum

Haarlem zit vol met allemaal musea, en er is zelfs een museum waar je helemaal gratis naartoe kunt! Dit museum onder de grond is een verborgen juweel en leert je alles over de middeleeuwen. Ontdek de stadsarcheologie: van de vroegste bewoning aan de kust tot beerputten uit de stad. De kinderen kunnen hier ook leuke speur- en doe-opdrachten doen. Zo leer je meer over de geschiedenis van de stad!

Windmolen De Adriaan

Ook de windmolen midden in de stad is één van de meest iconische plekken van Haarlem. Sinds de 18e eeuw staat deze molen mooi op de skyline van de stad. De molen werd in 1932 afgebrand, maar dat maakt het niet minder mooi. Nu is de molen helemaal gerenoveerd en kun je genieten van een mooi plaatje.

De stad op een bijzondere manier ontdekken

Dit lijstje bevat een paar parels van de stad, maar nog lang niet alles staat hierin. Je kunt lekker rondlopen en zelf op zoek gaan. Maar een aanrader is om het interactiever te maken met een Escape Tour of City Trail. Met eenEscape Tour moet je binnen een bepaalde tijd de geheime uitgang vinden in de stad, en met de City Trail doe je een leuke groepspeurtocht. Wie weet kom je nog nieuwe leuke plekken tegen in de stad!

Hotelovernachting

Voor echte ontspanning is een verandering van omgeving altijd goed. Aangezien er zoveel te zien en te doen is in Haarlem, is het ook een ideale plek voor een weekendje weg. Bij Bastion Hotel Haarlem Velsen is een hotelovernachting met 2 personen inclusief ontbijt voor slechts 72,- (vanaf) te boeken!

dustin-bowdige-EmTLeGS6vgU-unsplash.jpg