6 x films en series die jou in de sfeer brengen van Parijs

De straten van Parijs zijn echt gemaakt om bij weg te dromen. Van bekende hotspots en chique cafés tot verborgen juweeltjes: hier valt genoeg te ontdekken. Deze stad is mede daarom ook dé ster in vele series en films. Kijk snel naar dit lijstje, want niets is zo leuk als het herkennen van bekende plekken in deze stad!

Emily in Paris (2020)

Een bekende Netflix-hit die zich afspeelt in Parijs is toch echt Emily in Paris. Hier gaat Emily uit Chicago de uitdaging aan met een nieuwe baan bij een marketingbureau in hartje Parijs. En cultuurshocks heeft ze genoeg! In deze serie kom je veel iconische plekken tegen en kom je goed in de romantische sfeer van de stad.

Emily in Paris | Trailer

Lupin (2021-heden)

Lupin is een misdaad-dramaserie over de avonturen van Assane Diop, een personage geïnspireerd op de avonturen van Arsène Lupin. De serie speelt zich onder andere af bij bekende Parijse locaties waaronder het Louvre, de Eiffeltoren en het Musée d’Orsay.

Lupin | Trailer

Amélie (2001)

Dit is een klassieker uit 2001 en in deze film is de hoofdpersoon Amélie op zoek naar verschillende manieren om het leven van anderen te verbeteren. De film staat bekend om de betoverende stijl en dromerige sfeer. Ook speelt het zich voornamelijk in de wijk Montmartre af. Deze wijk is onmisbaar voor jouw trip naar Parijs!

Amélie | Trailer

Intouchables (2011)

De bekende comedy-drama film uit 2012 is ook een moderne klassieker onder de Franse films. Volg hier het waargebeurde verhaal over de vriendschap tussen Abdel, een jonge man met een crimineel verleden, en Philippe, een verlamde Franse nobelman. Deze emotionele en humoristische film brengt je zeker in de sfeer van Parijs.

Intouchables | Trailer

The Da Vinci Code (2006)

Deze mysterie-thriller is gebaseerd op een roman, met Parijs als een belangrijke rol in het oplossen van een reeks puzzels. Een belangrijke filmlocatie is in het Louvre, met de Mona Lisa - het beroemde werk van Leonardo Da Vinci.

The Da Vinci Code | Trailer

Midnight in Paris (2011)

Deze romantische komedie vertelt het verhaal van een schrijver genaamd Gil, die op vakantie is in Parijs met zijn verloofde en haar familie. Op een mysterieuze manier komt hij terecht in het Parijs van de jaren ‘20 en ontmoet hij beroemde figuren uit die tijd. Enorm veel nostalgie dus!

Midnight in Paris | Trailer

Geniet van een weekendje Parijs

Heb je ook zin om weg te dromen van de sfeer van Parijs? Zoek de iconische scènes van deze films en series zelf op en plan een weekendje naar Parijs. Deze romantische stad is er zeker één die op je bucketlist moet staan. Boek hier je hotelovernachting in een 4-sterrenhotel voor 2, 3, 4 of 5 dagen in de wereldstad inclusief ontbijt.

joe-desousa-vxk-ghi-WZU-unsplash (1).jpg