6 x de leukste educatieve uitjes

Hoe leuk is een dagje uit als je ook nog iets interessants opsteekt? Of het nu gaat om het ontdekken van eeuwenoude geschiedenis of het verkennen van kunststromingen in een museum; deze educatieve uitjes beloven een unieke ervaring te zijn waarbij jouw nieuwsgierigheid wordt beloond!

Philips Museum

Midden in Eindhoven vind je het allereerste fabriekje van Gerard Philips uit 1891. Tegenwoordig is hier het moderne Philips Museum gevestigd, dat je meeneemt in het verhaal van het bedrijf. Hier ontdek je hoe Philips met innovatieve technologie een belangrijke rol heeft gespeeld in de maatschappij. Denk aan elektrisch licht tot de opkomst van het digitale tijdperk. Beleef het zelf en bestel je kaartjes met korting.

Innovation and you Experience.jpg

Rijksmuseum de Gevangenpoort

In het Rijksmuseum de Gevangenpoort in Den Haag zie je hoe een eeuwenoude gevangenis er vanbinnen uitziet. Dit was namelijk ooit de hoofdpoort van het kasteel van de Graven van Holland (oftewel het Binnenhof). In de 15e eeuw werd dit de belangrijkste gevangenis van het machtige Hof van Holland, inclusief een Gerechtsgebouw. Hier beleef je het verhaal van misdaad, berechting en straf van vroeger en nu. Beleef het zelf en koop je tickets!

Rijksmuseum de Gevangenpoort ©keeshageman 1.JPG

Stedelijk Museum Schiedam

Leer van alles over de historie van Schiedam in het Stedelijk Museum. Hier stap je in het indrukwekkende achttiende-eeuwse gebouw en geniet je van vernieuwende kunst. Ontdek spelenderwijs meer over de geschiedenis van de stad, maak kunst in het Atelier en drink een kopje koffie in het café in de 18e eeuwse kapel. Laat je verrassen en koop snel je kaartjes!

1.png

Museum Nieuwe Instituut

Voor de architectuurliefhebbers is Het Nieuwe Instituut enorm interessant. Gelegen in de architectuurstad Rotterdam heeft het Nieuwe Instituut bijzondere tentoonstellingen over design en digitale cultuur. Het houdt zich voornamelijk bezig met de grote ontwikkelingen in de maatschappij (denk aan mobiliteit, de opkomst van kunstmatige intelligentie en de energietransitie). Leer hier meer over en scoor je tickets met korting.

DSC6141_032023_PR.jpg

In Flanders Field Museum

In Ieper heb je het In Flanders Fields Museum. Honderden authentieke objecten en beelden vertellen hier de historische verhalen over de Eerste Wereldoorlog in België. Levensechte personages en interactieve installaties brengen de mensen van toen tot leven. Zo ontdek je pakkende verhalen en word je geconfronteerd met de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog en de relevantie ervan vandaag de dag. Bestel hier je tickets met €4,- korting.

Hires-IFF2021_WAL4909.jpg

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Het KMSKA staat voor twee werelden, namelijk de historische grandeur in combinatie met een krachtig hedendaags volume. Bewonder hier zeven eeuwen kunst van Vlaamse meesters, waaronder Eyck, Rubens, Ensor en Fouquet. Laat je inspireren en scoor je tickets met €5,- korting!

KMSKA De 10 - © Fille Roelants-8.jpg