6 x hotspots die je moet zien in Berlijn

Ben je van plan op stedentrip te gaan? Berlijn heeft het allemaal voor een citytrip: van historische musea en bezienswaardigheden tot de leukste culturele spots. Lees snel verder voor een geslaagde stedentrip in de bruisende hoofdstad van Duitsland!

Wandel langs de Berlijnse Muur

Ga even terug in de tijd en wandel langs de Berlijnse Muur. Dit is natuurlijk een hotspot die je echt niet kunt missen in deze stad. Het was eigenlijk niet lang geleden toen de Berlijnse Muur werd afgebroken: dit was namelijk in 1989. Op het langst overgebleven stuk, de East Side Gallery, heb je een paar bekende kunstwerken. Dit maakt deze hotspot een combinatie van cultuur en historie.

yc-liao-yhsXTznJbj4-unsplash.jpg

Ga naar de Brandenburger Tor

Dit indrukwekkende bouwwerk is een icoon van de stad en misschien wel de grootste trekpleister. Het staat namelijk bekend als het symbool van een herenigd Berlijn. Dit is dus echt een must-see van de stad!

florian-wehde-uFGi0_YciE0-unsplash.jpg

Museumeiland met 5 (!) musea

Het Museuminsel, oftewel museumeiland, is één van de belangrijkste museacomplexen ter wereld, waar je maar liefst 5 belangrijke musea kunt vinden. Deze musea worden gezien als de meest indrukwekkende kunst- en archeologiemusea van de stad. Hier zijn de Alte Nationalgalerie, Altes Museum, Bode-Museum, Neues Museum en Pergamonmuseum.

Reichstag gebouw

Vlakbij de Brandenburger Tor is ook het Reichstag gebouw van Berlijn. Hier kun je gratis (mits je je aanmeldt!) naar binnen. Dit historische gebouw is nu het politieke centrum van Berlijn; het Duitse parlement is hier nu namelijk gevestigd. Het gebouw heeft een indrukwekkende glazen koepel met een prachtig uitzicht over de stad.

fionn-grosse-v8DZRezFTck-unsplash.jpg

Checkpoint Charlie

Een andere historische hotspot is Checkpoint Charlie. Deze voormalige grensovergang tussen Oost- en West Berlijn was een iconisch symbool van de Koude Oorlog. Nu is het een herdenkingsplaats en museum. Zo heb je een kijkje in de periode van het verdeelde Berlijn van de vorige eeuw.

michael-fousert-k7voeObMzkk-unsplash.jpg

Shoppen op de Kurfürstendamm

Er is niet alleen historie en cultuur te snuiven in deze levendige stad. Ook de shopaholics kunnen hier goed terecht! De Kurfürstendamm is de populairste winkelstraat van Berlijn en vind je verschillende soorten winkels. Van grote winkelketens tot luxe boetieken; je raakt hier niet uitgekeken!

Stedentrip Europa

Berlijn is dus dé stad voor een citytrip in Europa. Bezoek de indrukwekkende historische bezienswaardigheden en snuif wat cultuur op. Hier is een stedentrip in Europa - waaronder Berlijn - van 3 tot 5 dagen vanaf slechts 199,-! Dit is inclusief vlucht én hotelovernachting in een 3-sterrenhotel. Dus, pak snel je koffers in en bezoek deze bruisende stad!

raja-sen-njyEkCh4JhM-unsplash.jpg