Bijzonder: Een babyboom onder flamingo’s in DierenPark Amersfoort!

De flamingo’s van DierenPark Amersfoort hebben iets uitzonderlijks gedaan: er zijn maar liefst negen eieren gelegd. Het is voor het eerst in 5 jaar dat er zoveel eieren zijn gelegd door deze vogels. Lees snel verder waarom dit extra bijzonder is!

Volgens dierverzorger Maurits Welkenhuysen heeft het natte zomerweer goed geholpen bij deze ontwikkeling. De kolonie is er namelijk vroeg bij vergeleken met voorgaande jaren. Hierdoor is de kans nog groter dat meerdere koppels zullen volgen!

Ook legt dierverzorger Paul Rodewijk uit waarom het zo bijzonder is dat de flamingo’s zoveel eieren leggen. Rodewijk vertelt dat het de afgelopen jaren mislukte door het komen van de winter, waardoor de regenachtige zomer nu dus heeft geholpen. Daarnaast zijn veel van de flamingo’s erg oud en worden de dieren helaas ernstig bedreigd. Daarom is het dus goed nieuws dat er een groot aantal eieren zijn gelegd voor de toekomst van deze roze vrienden!

Wat ook heeft geholpen is dat de dierverzorgers een nep-ei in het nest hebben gelegd. Zo stimuleerden zij de flamingo’s om zelf ook eieren te leggen. Binnen drie dagen lag het eerste echte flamingo-ei er al in! Dus, de combinatie van het weer en deze aanmoediging zijn meteen beloond! Nu is het een kwestie van wachten op de kleine flamingo’s, dit duurt twee tot drie weken.

Bekijk hier de flamingo’s met hun eieren

Tickets met korting voor DierenPark Amersfoort

Sta zelf oog in oog met deze leuke flamingo’s en kom ze bezoeken in DierenPark Amersfoort! Spot dan zelf de negen eieren die zijn gelegd. Hier zijn tickets met maar liefst €5,- korting, dus geniet voordelig van dit dagje uit!

Dierenpark Amersfoort.jpg