Tips: Beleef een onvergetelijke citytrip in Zwolle

Kom naar de bruisende Hanzestad Zwolle! Deze stad is uniek met de combinatie van historie en moderne kunst. Van middeleeuwse straten tot eigentijdse cultuur: in deze stad kun je echt van alles zien. We nemen je mee naar de hoofdstad van Overijssel met deze leuke tips!

Historische binnenstad

Dat Zwolle vol zit met historische schatten is al bekend. Daarom moet je zeker de historische binnenstad ontdekken. Eén van de iconische bezienswaardigheden is de Sint-Michaëlskerk. Ook is de Sassenpoort een belangrijke hotspot; dit is één van de middeleeuwse stadspoorten die bewaard zijn gebleven, wat het dus extra bijzonder maakt. Deze kun je ook beklimmen; hier heb je vervolgens een mooi uitzicht over het centrum.

De Peperbus

De Peperbus is ook niet te missen in het uitzicht van de stad! Deze imposante toren is ook één van de iconen van de stad en echt must-visit. Vanaf deze toren kun je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op Zwolle. Tip: maak de citytrip extra interactief terwijl je de historische binnenstad ontdekt met een city trail of escape tour.

cardmapr-nl-3X94oF2QW7s-unsplash.jpg

Shoppen in het centrum

En uiteraard is er niet alleen historie, maar ook genoeg te doen voor de shoppers onder ons. Aangezien Zwolle een eeuwenoude Hanzestad is, is er een groot aanbod aan winkels. Er zijn niet alleen luxe boetiekwinkeltjes, maar ook grote bekende winkels. Zo is er genoeg om te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar de Diezerstraat, Sassenstraat of de Luttekestraat.

Terrasje op de Grote Markt

Om even bij te komen van al het lopen door de stad is de Grote Markt the place to be. Hier heb je verschillende cafés en restaurants waar je kunt genieten van een drankje. Zo heb je een mooi uitzicht en heb je even je ontspanningsmomentje.

Bezoek een museum

Aangezien Zwolle bekendstaat om de rijke historie, is het ook een ideale stad voor een museum-uitje. Het bekendste museum is ongetwijfeld Museum de Fundatie. Dit was een voormalig paleis en beschikt over een collectie van moderne kunstwerken. Een andere aanrader is het Verhaal van de Zwolse Hanze. Dit is een interactieve experience waar op een spectaculaire wijze verleden, heden en toekomst worden verbonden. Zo leer je op een unieke manier meer over de stad!

shutterstock_image (8).jpg

Luxe verblijf nabij Zwolle

Naast deze tips is er nog veel meer te beleven in deze levendige stad! Is Zwolle even een stukje reizen voor je? No worries! In de buurt heb je Hotel&Restaurant Infinity, nabij het centrum. Dit is een extra uniek verblijf in een voormalige watertoren uit 1932, waar je ook kunt genieten van een culinair diner in het 55 meter hoge panoramarestaurant. Geniet hier van een hotelovernachting!

0063269_weekdeal-verblijf-nabij-zwolle-luxe-hotelkamer (1).jpeg