Hoofdrol voor Bertrie Wierenga in De Tocht

Bertrie Wierenga (links op de foto) is vanaf oktober één keer per week te zien in musical De Tocht. De 33-jarige actrice wordt de zogeheten alternate van Nandi van Beurden, die de rest van de week speelt.

"Onderdeel uitmaken van zo'n geweldige voorstelling was nog iets dat op mijn wensenlijstje stond", laat Wierenga weten. "Ik ben in Leeuwarden geboren en in Friesland opgegroeid. Ik ga dus terug naar mijn roots."

Eerste keer in een musical

Voor Wierenga betekent dit bovendien haar eerste musicalrol. Ze gaat het combineren met haar acteerwerk voor Goede Tijden, Slechte Tijden.

Elfstedenbloed

Toch zal de actrice zich als een vis in het water voelen, want door haar aderen stroomt best wat 'Elfstedenbloed'. Wierenga: "Mijn vader, die nu 76 is, heeft de Elfstedentocht liefst drie keer geschaatst. Daar kan hij nog altijd mooi over vertellen. Je merkt dan pas echt goed wat een enorm nationaal evenement het is."

Zelf is ze geen fanatiek schaatser. "Maar ik moet eerlijk zeggen: als ik ijs zie, kriebelt het wel", aldus Wierenga. "Dan trek ik toch een baantje op de vaart, waar de woonboot van mijn partner en mij ligt. En als ik al die mensen zie schaatsen, krijg ik altijd kippenvel. Dat Friese zit blijkbaar toch echt in mijn DNA."

Tickets musical De Tocht

Kun je niet wachten om Bertrie Wierenga in De Tocht te zien schitteren? Scoor dan snel jouw ticket(s)!