Bezoek deze schitterende lichtshows in Nederland

Bij de donkere en koude dagen horen ook mooie verlichte uitzichten. Laat je fascineren door prachtig verlichte gebouwen, shows of kunstwerken. Dit is hét seizoen om de mooiste lichtkunstwerken te bewonderen. Ben je benieuwd waar dit allemaal mogelijk is in Nederland? Lees dan snel verder voor schitterende lichtshows!

Amsterdam Light Festival

Het bekende lichtfestival in Amsterdam staat ook dit jaar weer op de agenda! Beleef de 11e editie met het thema ‘Imagine Beyond’ en bewonder speciaal geselecteerde lichtkunstwerken. Je zult je ogen uitkijken. Naast een wandeling is een boottocht ook ideaal; zo zie je de prachtig verlichte grachten van de stad. Bestel hier je kaartjes voor een rondvaart met korting en laat je inspireren door dit schitterende lichtfestival.

Kopie van Fireflies_StudioToer_ArtistImpression © Amsterdam Light Festival (1).png

Ouwehands Dierenpark: Light Nights ‘AquaLuna’

In Ouwehands Dierenpark Rhenen kun je na een bezoekje bij de dieren ook genieten van een geweldig lichtspektakel. In Light Nights ‘AquaLuna’ zie je de lichtwerken van de mooiste zeedieren. Bewonder de magische waterwereld met kleurrijke koraalriffen, een verlichte reuzenhaai en nog veel meer. Dit belooft een leuk en fascinerend avondje uit te worden voor iedereen.

Light Nights 'AquaLuna'

Magisch Maastricht

Ook Maastricht is weer prachtig verlicht tijdens de winter. Dit jaar is er nog iets bijzonders: in 12 steden is het project SPOT ON! Brugwachtershuisjes te vinden, waarbij de Sint Servaasbrug op een magische en poëtische wijze verlicht is. Ook kun je een mooie winterwandelingmaken in de stad, allemaal met de mooiste verlichtingen. Zo heb je een magisch dagje uit in Maastricht!

The Hague Highlights

Spot aan! Van 14 t/m 18 december staan in Den Haag verschillende bekende gebouwen van de stad in the spots. Deze kunstwerken van The Hague Highlights vertellen allemaal hun eigen Haagse verhaal over verschillende locaties. Onder andere het Mauritshuis en het Toernooiveld doen mee. Zo leer je nog meer over de stad op een bijzondere manier. Nog een tip voor als je hier toch bent: het Groot Kerstcircus is ook een enorme aanrader voor jong en oud!

Lichtkunstfestival ‘Winterlicht’ in Schiedam

In Schiedam is er het lichtkunstfestival ‘Winterlicht’ van 15 t/m 17 december, met gratis entree. Bekijk de bijzonderste en schitterende lichtkunstwerken in het Julianapark, dagelijks van 17:00 tot 22:00 uur. Sommige van deze lichtkunstwerken hebben zelfs muziek of geluid! Zo heb je echt een betoverende wandeling in het Julianapark.