Bijzonder: DierenPark Amersfoort heeft poep van jouw huisdier nodig

Afbeelding: DierenPark Amersfoort (YouTube)

Ja, je leest het goed! DierenPark Amersfoort wil dat jij de uitwerpselen van jouw huisdier(en) meeneemt naar hun park. Van je hond, kat of hamster: alles draagt bij aan hun wetenschappelijk onderzoek. Lees snel verder en kom erachter waarom jouw huisdier kan helpen.

De dierentuin werkt nu samen met het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), dat onderzoek doet naar de uitwerpselen. Ze willen weten hoelang enzymen (eiwitten) erover doen om voedsel af te breken in het lichaam. Verder zijn ze benieuwd of bijvoorbeeld vleeseters andere enzymen hebben dan planteneters. En daarvoor hebben zij enorm veel verschillende soorten uitwerpselen nodig van diverse dieren.

Hoe kan jij helpen?

Wil jij de wetenschap helpen? DierenPark Amersfoort legt op hun site uit wat je moet doen om te helpen. Verzamel een klein beetje poep van je huisdier (echt alle diersoorten mogen meedoen!) en doe dit in een boterhamzakje of hondenpoepzakje. Zorg er dan voor dat je dit zakje in een ander hersluitbaar zakje met zipsluiting doet, vermeld ook de diersoort en eventueel het ras. Dit zakje neem je mee naar de Gastenservice van de dierentuin; daar staat een box waar je het in kunt leveren (let op: neem de poep niet mee het park in!).

Meivakantie: Poep & Zoo

DierenPark Amersfoort staat tijdens de meivakantie helemaal in het teken van dierendrollen. Bij het Poep & Zoo-evenement leer je zelf ook alles over de grote boodschap van dieren en de mens. Je kunt het Poep-lab bezoeken en alles voelen, ruiken en ontdekken over stront. Ook is er een speciale poepspeurtocht, waarbij je aan het einde een verrassing krijgt van de poepprofessor!

Check hier een filmpje over de poepactie

Tickets DierenPark Amersfoort

Lever de poep van jouw huisdier(en) in van 22 april t/m 7 mei en breng gelijk een bezoekje aan het park! Zo kun je het Poep & Zoo-evenement meemaken en de meest bijzondere dieren ontmoeten. Hier zijn tickets slechts 22,-, dus plan snel jouw uitje!

4. Snavelrijk.jpg