Cast Disney's AIDA verder aangevuld: deze drie namen doen ook mee

Stage Entertainment Nederland heeft maandag drie nieuwe castleden van Disney's AIDA onthuld. Joanne Telesford, Qshans Thode en Robin van den Akker gaan de rolen van Kandake, Mereb en Zoser vertolken. Zij zullen naast hoofdrolspelers Gaia Aikman, April Darby en Naidjim Severina op 23 april te zien zijn tijdens de wereldpremièrevan Disney's AIDA in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Telesford is momenteel nog te zien in de theaterkomedie Girls on Fire. Ze verheugt zich enorm om in de huid van Kandake - de krijgskoningin van Nubië - te kruipen. "Het is fantastisch om deze rol te mogen spelen", geeft ze aan. "In de originele productie van Disney's AIDA was het Aida’s vader die een rol speelde in haar leven. Regisseur Schele Williams deed uitgebreid onderzoek naar de rol van vrouwen in het oude Egypte en in deze nieuwe productie is het haar moeder Kandake, die de invloedrijke kracht is." Joanne speelde ook in andere producties zoals Disney's The Lion King en Tarzan, Hairspray en Daddy Cool. In 2017 werd ze genomineerd voor een Musical Award voor haar vertolking van Winnie Mandela in de show Amandla! Mandela.

Qshans Thode en Robin van den Akker

Thode gaat de rol van Mereb - de Nubische bediende van Ramades - spelen. In eerdere producties, zoals Disney's The Lion King, Sister Act, Mamma Mia! en TINA – De Tina Turner Musical, maakte hij deel uit van het ensemble en was hij understudy voor diverse andere rollen.

Van den Akker heeft de rol van Zoser - vader van Radames en hoogste Egyptische minister - gekregen. Momenteel is hij te zien in de muzikale voorstelling Het Feest van Tante Rita. Eerder speelde hij onder andere in de ensembles van Disney's AIDA (2001), My Fair Lady, Evita, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Mamma Mia!. In 2008 nam hij deel aan het talentenjachtprogramma Op zoek naar Joseph, een rol die toen naar Freek Bartels ging.

Disney's AIDA - Het verhaal

Disney's AIDA is flink vernieuwd en beleeft volgend voorjaar zijn wereldpremière in Nederland. De musical ging in 1998 voor het eerst in première en werd wereldwijd een groot succes. Nu is de tijd rijp om dit liefdesverhaal wéér - maar wel op een eigentijdse manier - te vertellen. En Nederland is de eerste plek waar dat gaat gebeuren.

In Disney's AIDA draait het om Aida en Ramades, een Nubische prinses en een Egyptische legerkapitein. Hun liefde ontstaat midden in een tijd van oorlog. Tradities, innerlijke tweestrijd en persoonlijke worstelingen: de spanning loopt aan beide kanten hoog op. Aan de zijlijn kijkt ook nog eens Amneris, dochter van de farao en de verloofde van Ramades, toe. Zo ontstaat er uiteindelijk een beladen driehoeksverhouding.