Internationale Dag van de Fotografie: Dit is nu te zien in het Nederlands Fotomuseum

Op 19 augustus is het de Internationale Dag van de Fotografie! In het Nederlands Fotomuseum ontdek je van alles over de geschiedenis van fotografie in ons land. Dit is echt een toonzaal en schatkamer ineen! Momenteel kun je verschillende fascinerende tentoonstellingen bewonderen met de mooiste beelden.

De Eregalerij van Nederlandse Fotografie

De Eregalerij is een doorlopende tentoonstelling van het museum. Hier zie je 99 foto’s die je meenemen door het verhaal van de ontwikkeling van de Nederlandse fotografie vanaf 1842. De foto’s komen dus uit verschillende verzamelingen: niet alleen uit de collectie van het museum zelf, maar ook van o.a. Het Rijksmuseum.

Vier de Fotografie (t/m 17 september)

In 2023 bestaat het Nederlands Fotomuseum 20 jaar en dat vieren ze met een mooi zomerprogramma! Dit bestaat uit summerclasses, kinderactiviteiten, zomeravonden en een grote collectie aan foto’s. Ook kun je tijdens deze zomer genieten van de bijzondere zomeravonden. Ontdek hier meer!

Snelfotografie: de rage van 1912 tot 1925

T/m 24 september is een tentoonstelling over Snelfotografie te zien. Portretteren was in de vorige eeuw niet voor iedereen, maar de snelfotograaf liet je voor 25 cent 12 portretten van jezelf maken. Dit was dus enorm populair! Deze tentoonstelling laat de ontwikkeling zien van zelfportretten van toen tot nu, en laat je reflecteren op de democratisering van portretfotografie.

WOMXN

Het bijzondere project WOMXN is vanuit het perspectief van vrouwen; hoe zien zij zichzelf en wat is belangrijk in hun ogen? Fotograaf Sebiha Öztaş heeft hiervoor 23 vrouwen geselecteerd vanwege hun belangrijke bijdrage aan de stad Rotterdam. Deze tentoonstelling laat de mooie diversiteit aan unieke vrouwen zien en hoe een vrouw veel meer is dan een muze.

Fotoproject: Schilderen met licht (t/m 10 september)

Bij dit unieke project van Seeing the Unseen hebben blinde, slechtziende en ziende jongeren samengewerkt om een mooi verhaal neer te zetten. Het opmerkelijke aan de werkwijze van schilderen met licht is dat deze hetzelfde is voor zowel blinden als zienden. Op die manier is er een gelijkwaardige samenwerking en biedt het een wederzijds begrip.

Tickets met korting voor het Nederlands Fotomuseum

Ben je ook benieuwd naar deze unieke tentoonstellingen? Laat je verrassen en kom snel naar het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Er is namelijk nog veel meer te zien! Ontdek het zelf en boek je tickets met €6,- korting.

211007-FE0427-FredErnst-30cm (1).jpg