De gezelligste uitjes voor de herfstvakantie met de allerkleinsten

De herfstvakantie komt er al bijna aan. Begin daarom alvast met het plannen van de leukste dagjes uit met de allerkleinsten! Er zijn genoeg leuke uitjes in Nederland en net over de grens in ons gezellige buurland België. Lees snel verder voor de leukste activiteiten met de kleinsten en maak er samen een gezellige en onvergetelijke herfstvakantie van.

Archeon: samen even terug in de tijd…

Ontdek met de kleinsten verschillende historische tijdperken in het Archeon, waaronder de prehistorie, Romeinse tijd, Vikingtijd of de Middeleeuwen. Laat je kinderen zelf beleven hoe het is om in deze tijdperken te leven. Dit is een interactief dagje uit met diverse (historische) activiteiten, waaronder boogschieten, zwaardvechten en prehistorische muziek maken. Voor de allerkleinsten is er ook een geweldige speeltuin + doolhof waar ze zich zeker zullen vermaken. Ga samen terug in de tijd in het Archeon!

Bestel hier je tickets vanaf €16,15

exerceren.jpg

Nationaal Speelgoedmuseum Spelebos: samen “ouderwets” spellen spelen

Dit is echt een leuk uitje voor het hele gezin en/of samen met de grootouders. Neem de kinderen mee naar het Nationaal Speelgoedmuseum om de leukste spellen te spelen die voor jou nostalgisch zullen zijn. Speel bijvoorbeeld met z’n allen ganzenbord of schaken op levensgrote schaal. Ook zijn er tijdens de herfstvakantie superleuke activiteiten, waaronder een herfstspeurtocht of een herfstworkshop die je al met de allerkleinsten kan doen. Echt een leuk uitje om verder in de herfstsfeer te komen, dus boek snel je kaartjes!

Bestel hier je tickets vanaf €4,20

08_2400x1600_Spelbos_schaken_01.jpg

DierenPark Amersfoort: de allerleukste dierentuin voor kinderen

Dit is hét dierenpark voor kinderen, waarin ze worden omringd door al hun lievelingsdieren. Laat ze kennismaken met de giraffen en olifanten in de savanne, of bekijk de ringstaartmaki’s. De diversiteit aan dieren om te bewonderen is hier erg groot. Gelegen in het bos maakt dit park ook een ideaal uitje voor in de herfst, waarbij een boswandeling met de mooiste herfstbladeren en paddenstoelen zeker niet kan missen!

Entreeticket van €26,- voor €24,50 (vanaf 13 jaar)

5. Educatie.jpg

Plopsa Indoor Hasselt: het leukste indoorpretpark

De herfstvakantie laat het ook toe om even de grens over te gaan met het hele gezin. Bij Plopsa Indoor Hasselt zitten de kinderen helemaal goed als ze de grootste fans zijn van de bekende Studio 100-helden, waaronder Bumba, K3 en Maya de Bij. De allerkleinsten kunnen los in de Bumba-speeltuin of het ballenbad. Met wat geluk kunnen zij ook hun Studio 100-helden in het echt zien in het theater! Het pretpark is geheel overdekt, dus dit is ook een perfect uitje met slecht weer.

Kaartjes van €23,50 voor €16,45 (volwassenen / kinderen vanaf 1 meter)

Plopsa Indoor Hasselt 4.jpg

Plopsa Coo: natuur en avontuur in één!

Vlakbij de Ardennen is Plopsa Coo te vinden: ook een superleuk uitje voor de herfstvakantie. Het park heeft, net als Indoor Hasselt, diverse attracties gebaseerd op de Studio 100-figuren. Hier zijn de attracties dan wel voornamelijk buiten. Ook zijn er fantastische geplande shows, dus check zeker de parkagenda voordat je gaat. Aangezien Plopsa Coo in de Amblève-vallei ligt, is het natuurlijk ook mogelijk om een prachtige herfstwandeling te maken in de natuur met de mooiste uitzichten. Echt met z’n allen genieten dus!

Bestel hier je kaartjes van €28,50 voor €19,95

Visual Plopsa Coo.jpg