De leukste musea voor kinderen

Een dagje museum voor kinderen is altijd leuk! Veel musea zijn lekker interactief waardoor kinderen spelenderwijs veel nieuwe weetjes kunnen opsteken. Zelfs peuters en kleuters zullen zich hier vermaken, dus check snel onze tips voor leuke interactieve musea voor kinderen.

Maritiem Museum

In het Maritiem Museum in Rotterdam ontdekt jong en oud alles over het maritieme heden en verleden en kom je erachter wat de invloed is van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Voor kinderen zijn er genoeg activiteiten; met de Offshore Experience kunnen kinderen bijvoorbeeld, door verschillende opdrachten te doen, hun certificaat behalen om aan boord te werken. Wil je weten wat je allemaal kunt ontdekken? Check dan ook ons blog over het Maritiem Museum! Dit kun je niet missen, dus bestel voordelig je kaartjes.

Maritiem_Museum_Rotterdam_Offshore_Experience_fotograaf_Marco_de_Swart (56).jpg

Nationaal Speelgoedmuseum Spelebos

Dit is hét museum voor peuters en kleuters! Zijn jouw kinderen helemaal weg van bordspellen? In het Speelgoedmuseum in Best kunnen zij een bijzondere oude collectie van speelgoed ontdekken. Dit is dus extra leuk om met de grootouders te bezoeken! Hebben ze zin om zelf een spelletje te doen? Hier kun je levensgroot dammen, sjoelen of Ganzenbord spelen. Dit uitstapje is echt een uitje voor jong en oud, dus geniet voordelig van je tickets!

11_2400x1600_Spelbos_spel_03.jpg

Spoorwegmuseum

In hartje Utrecht vind je het leukste station van Nederland: het Spoorwegmuseum! Kinderen kunnen hier binnen én buiten genieten van de leukste activiteiten. In de Jumbo Express kunnen zij hun eerste ritje met de trein maken (zonder ouders!) of kunnen zij in de attractie Stalen Monsters kennismaken met de vele beroepen die er zijn bij het spoor. Om het af te sluiten kunnen zij ook nog eens naar de speeltuin. Genoeg te beleven, dus scoor je kaartjes met korting!

Spoorwegmuseum 2023 1 720x450 (2).jpg

Aviodrome

Het Aviodrome in Lelystad is echt een belevenis voor de kleinsten! Hier leren zij van alles over vliegtuigen en de luchtvaart. Er is genoeg te ontdekken; in een vluchtsimulator lijkt het net alsof zij écht een vliegtuig besturen, en ook kunnen zij hun piloten- of stewardessenopleiding behalen. Uiteraard kunnen zij hier ook aan boord stappen van een echt vliegtuig. Neem dus snel een kijkje en bestel snel je tickets.

Aviodrome (1).jpg

Miniworld Rotterdam

Hoe fascinerend is het om de wereld in het klein te zien? In Miniworld Rotterdam ontdek je de wereld vol met mooie en grappige details. Hier leer je ook Rotterdam op een unieke wijze kennen, van vroeger tot nu. Uiteraard kunnen de wereldberoemde havens en typisch Nederlandse landschappen niet missen. Ook zie je treinen en vrachtwagens in beweging; de allerkleinsten zullen hier hun ogen uitkijken! Hier zijn tickets ook met korting.

miniworld rotterdam 1.0 (1).jpg