Deze bijzondere musea móet je bezoeken!

Heb je de bekendste musea van ons land zoals het Rijksmuseum, Stedelijk Museum of NEMO al gezien? In Nederland zijn er meer dan genoeg unieke musea en exposities, dus er valt zat te ontdekken. Check snel deze 5 bijzondere musea die je moet zien en verras jezelf met bijzondere weetjes!

Ervaar de luchtvaart in Aviodrome

In dit museum slash pretpark staat alles in het teken van vliegen en de luchtvaart. Naast allerlei interessante weetjes over de luchtvaart valt er ook genoeg te doen voor iedereen. Stap bijvoorbeeld in een echt vliegtuig en beleef hoe het is om een piloot te zijn in een vluchtsimulatie. Ook is er een 4D Filmtheater: hier ervaar je een vlucht met bijzondere special effects! Leer en ervaar alles over vliegtuigen, piloten en de ruimtevaart en breng samen een bezoekje aan het Aviodrome. Hier zijn tickets nu vanaf €13,95 te koop.

Aviodrome.jpg

Sta oog in oog met dino’s in World of Dinos

Deze kerstvakantie is de indrukwekkende expositie World of Dinos te zien in Haarlem. Hier kom je alles te weten over dinosaurussen uit verschillende werelddelen. Sta oog in oog met dino’s op ware grootte en leer hoe zij leefden. Ook hier ontkom je niet aan leuke activiteiten. Doe een speurtocht met de kinderen of bekijk bijzondere documentaires in een minibioscoop. Kortom: iedereen houdt hier een onvergetelijk uitje aan over! Wij bieden tickets met 25% korting aan, dus bestel ze snel en verheug je vast op dit dagje uit.

Kaartjes World of Dinos

world-of-dinos-20210703_020.jpg

Bizarre vondsten in Ripley’s Believe it or Not

Dit is het toppunt van bizar! Met vijf verdiepingen vol gekke vondsten en wetenschappelijke en artistieke bijzonderheden raakt niemand hier uitgekeken. Ga bijvoorbeeld naar het Ripley’s warenhuis met interactieve voorstellingen. Ook kun je een collectie gekrompen hoofden en ‘s wereld langste nagels zien. Hoe bijzonder is dat? Om het bezoekje af te maken kun je op de bovenste verdieping genieten van een kop koffie of thee met een prachtig uitzicht op de Dam. Koop je kaartjes nu van €23,95 voor €13,99 en ervaar een uniek museumuitje.

Entree Ripley’s Believe it or Not

20180613_THG_Ripleys_050-9022.jpg

Leer alles over je lichaam in Body Worlds

Een ander museum op loopafstand van de Dam in Amsterdam is Body Worlds. Je leert hier alles over het menselijk lichaam in combinatie met de dingen die ons gelukkig maken. Wat is de invloed van geluk op ons lichaam en waar bestaat je eigen lichaam uit? Een bezoekje aan Body Worlds is leerzaam, interactief én kindvriendelijk: laat je kinderen iets opsteken over de functies van ons lichaam. Bestel hier je kaartjes (inclusief een gratis persoonlijke InBody Scan!) en verheug je op een onvergetelijke reis door het lichaam.

bodyworlds.jpg

Alles over Nederland in Madurodam

Madurodam blijft een prachtig uitje voor jong en oud! Ondanks dat dit meer een themapark is dan een museum heeft het park een educatief karakter. Bewonder ‘miniatuur Nederland’ en leer de leukste weetjes over ons land. Ook valt er genoeg te doen voor kinderen! Laat ze bijvoorbeeld een sluis bedienen, met water spelen of zelf windenergie opwekken. Zo beleven alle leeftijden wel iets in Madurodam. Boek snel dit gezellige uitje!

Entree Madurodam

DJ-tafel - kinderen.jpg