Hoera! Wij waren aanwezig op het verjaardagsfeestje van DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort blaast dit jaar 75 kaarsjes uit. De dierentuin biedt al generaties lang vertier voor jong en oud en doet dat met verve. Reden genoeg om groots uit te pakken en een verjaardagsfeestje te vieren in het Hemelvaartweekend. Wij waren uitgenodigd en genoten met volle teugen.

Bij binnenkomst wordt meteen duidelijk dat dit geen ‘gewoon’ dagje dierentuin gaat worden. Een grote verjaardagsbanner hangt boven de ingang van het park en overal zijn vlaggetjes en andere versieringen te zien. De aanwezige zangeres, die wordt begeleid door een gitarist, zorgt voor een gezellige sfeer. Afgaand op de vele mensen die even blijven staan, valt deze festival-achtige opzet bij het merendeel van de bezoekers zeer in de smaak. Nog voordat ze überhaupt een dier hebben gezien, kan de dag - mede door het fijne weer - al niet meer stuk.

IMG_1389.jpgIMG_1503.jpg

75 jaar DierenPark Amersfoort

Een dagje DierenPark Amersfoort begint niet altijd zoals hierboven geschetst, maar afgelopen weekend wel. De dierentuin, gelegen in het hart van Nederland, viert namelijk haar 75e verjaardag. Hoewel het park daar het hele jaar extra aandacht aan besteedt, besloten ze om in het Hemelvaartweekend extra uit te pakken. En dat was niet zonder reden: op 22 mei 1948 werd namelijk de allereerste bezoeker verwelkomd.

IMG_1261.jpgIMG_1369.jpg

Dichterbij de dieren kom je niet

Destijds waren er slechts een aap, een kameel, een kraagbeer en wat boerderijdieren te zien, maar in de jaren die volgden is het ‘kleine parkje’ uitgegroeid tot een volwaardige dierentuin. En wat voor één! Bij bijna elk verblijf heb je de keus hoe je de dieren gaat bewonderen: loop je er ‘gewoon’ langs, of kies je voor een avontuurlijke optie? In DierenPark Amersfoort kun je er namelijk ook voor kiezen om onder verblijven door te lopen, erlangs te varen of er zelfs overheen te klimmen. Op die manier krijg je een hele andere indruk van de dieren, wat natuurlijk erg leuk is.

IMG_1569.jpgIMG_1467.jpg

Zo leer je nog eens wat

Daarnaast kom je in het park ook veel over dieren en de natuur te weten. Overal staan bordjes met extra informatie en als je geluk hebt, loop je een verzorger of gids tegen het lijf die je van de nodige informatie voorziet. Zoals Addy, bijvoorbeeld. Zij is er als de kippen bij om bezoekers bij het gierenverblijf duidelijk te maken dat het kuikentje in het nest door de wordt ‘geadopteerd’ en dat het gierenkoppel dus niet de echte ouders is. Door deze cruciale informatie ga je toch net even op een andere manier naar de dieren kijken.

IMG_1498.jpgIMG_1401.jpg

Voor even terug in de tijd

Maar het dierenpark vergeet ook zichzelf niet. ‘s Middags staat er namelijk een historische rondleiding op het programma. Gids Petra neemt ons mee naar plekken die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van DierenPark Amersfoort en vertelt veel interessante weetjes. Ook neemt ze uitgebreid de tijd voor vragen vanuit het publiek. Zo komen we bijvoorbeeld te weten dat dieren tegenwoordig veel minder fruit krijgen dan vroeger, want fruitsuikers zijn eigenlijk niet zo goed voor ze. Een jongetje merkt scherp op: “Misschien moet ik mijn hamster voortaan ook maar minder aardbeien geven…”

IMG_1597.jpg

Een heerlijk dagje dierentuin

Hoewel de dieren weinig meekrijgen van alle festiviteiten, is een bezoek aan DierenPark Amersfoort een waar feestje. De verblijven liggen er prachtig bij, de attracties - o.a. De Berenboemel en een mooie carrousel - draaien op volle toeren en ook in de horecagelegenheden is het goed toeven. Mensen genieten, kinderen hebben de tijd van hun leven en de dieren lijken het allemaal prima te vinden. Aan alles is te merken dat DierenPark Amersfoort nog minstens 75 jaar vooruit kan. Op naar nieuwe jubilea!

IMG_1599.jpgIMG_1563.jpgIMG_1404.jpgIMG_1420.jpg

DierenPark Amersfoort tickets met korting

Wil jij ook een gezellig dagje dierentuin beleven? Scoor dan nu DierenPark Amersfoort tickets met korting. Ga het hele jaar nog op verjaardagsvisite en geniet van een heerlijk uitstapje tussen de dieren.

IMG_1457.jpg