Geniet na van Disney's AIDA met speciale podcastserie

Stage Entertainment, de productiemaatschappij achter musicals als The Bodyguard en Disney's AIDA, heeft een nieuwe podcastserie gelanceerd: BackSTAGE. Presentator Patrick Martens en musicaldeskundige Eline de Ruig gaan in gesprek met diverse gasten, en duiken drie afleveringen lang in de wereld van AIDA.

Disney's AIDA is sinds april te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen en werd alom bewierookt. Nog steeds trekt het spektakel volle zalen, dus des te meer reden om in een podcast over deze musical gaan te praten. ⁠Iedere aflevering schuiven een hoofdrolspeler en een bekende AIDA-fan aan bij de hosts. Te gast zijn onder meer presentator John Williams en programmamaker Tim den Besten.

'Unieke verhalen, verrassende weetjes en leuke anekdotes'

Musicaldeskundige Eline de Ruig vond het erg leuk om deze podcastserie te maken. "Voor diverse reportages voor Koffietijd (RTL4) hebben Patrick en ik de leukste kijkjes achter de grootste musicalproducties gekregen. Voor AIDA vlogen we naar Londen om te zien hoe de kostuums werden ontworpen, we zagen de repetities en we ontdekten allerlei backstagegeheimen. Vaak krijgen we berichtjes van mensen die ook zo graag die wereld van dichtbij willen zien en veel vragen hebben over de totstandkoming van een musical. Op tv en radio is er vaak weinig tijd om daar uitgebreider bij stil te staan, dus we vonden het tijd voor een podcast. Unieke verhalen, verrassende weetjes en leuke anekdotes. Het maakt de theaterbeleving helemaal compleet doordat je dichter bij de musical komt dan ooit."

Ga naar Disney's AIDA en geniet na met de podcast

Ben jij al naar Disney's AIDA geweest? Geniet dan lekker na met de podcastserie BackSTAGE. De afleveringen zijn te beluisteren via Spotify en Apple Podcast. Natuurlijk kun je ook nog steeds tickets kopen (met korting!) voor deze musical.