Dit is er allemaal te zien op het vernieuwde Anton Pieckplein in de Efteling

Kom snel naar de Efteling, want het Anton Pieckplein is helemaal vernieuwd! Op dit nostalgische plein uit 1954 zijn er verschillende nieuwe attracties te beleven. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt meemaken? Lees dan snel verder, want in deze blog zetten we het voor je op een rijtje.

Nieuwe tentoonstelling in het Efteling Museum

Deze week is er een tijdelijk eerbetoon in het Efteling Museum aan Anton Pieck, de grondlegger van het park. Het doel is hier om te laten zien wat Pieck allemaal heeft gedaan naast zijn ontwerpen voor de Efteling. De ondertitel is dan ook ‘Een Verrassend Veelzijdig Kunstenaar’. Hier kun je prachtige etsen, houtsneden en inkttekeningen zien van de kunstenaar.

De nostalgische fietsmolen Vélodrome

De Vélodrome werd in 1920 gebouwd in Parijs en stond in de jaren ‘80 al in de Efteling. Het is één van de laatste originele exemplaren die er nog op de wereld bestaan. Voor de aankomende Tour de France heeft Efteling-ontwerper Sander de Bruijn óók een wielershirt ontworpen voor Team Jumbo-Visma, uiteraard helemaal geïnspireerd door de Vélodrome! Je kunt tot eind augustus een ritje maken in deze bijzondere attractie, dus wees er snel bij.

Muzikale aapjes op de Kleine Zweefmolen

De Kleine Zweefmolen is ook helemaal vernieuwd: er zijn nu vier muzikale aapjes te bewonderen! Deze aapjes zijn ontworpen en geschetst door Anton Pieck, maar hadden nog geen plekje in de zweefmolen. Ieder aapje heeft een ander instrument en ze vormen samen een apenorkest. Dit maakt de Kleine Zweefmolen extra sfeervol!

Nieuwe muziek

Ook is bij de klassieke Vermolen Carrousel nieuwe muziek te horen. Deze is gemaakt door componist René Merkelbach. Er worden draaiorgelversies van verschillende Amerikaanse nummers afgespeeld, waaronder Under The Sea van Disney’s The Little Mermaid. Zo heeft deze carrousel een extra sprookjesachtige feeling.

Het heropende Poppentheater

Anton Pieck heeft ook een poppentheater ontworpen, dat in 1954 opende. Dit was de eerste vorm van live-entertainment van het park. Helaas ging het gebouwtje dicht omdat er minder belangstelling was van het publiek. Inmiddels is het Poppentheater weer terug en kun je genieten van de leukste shows! Kom gezellig zitten en luister naar verhalen van poppenkastspeler August met zijn aapje Aagje over hun avonturen.

Bekijk dit filmpje over het vernieuwde Anton Pieck Plein

Tickets Efteling

Plan dus snel je uitje naar de Efteling en beleef zelf het vernieuwde en sfeervolle Anton Pieckplein! Scoor hier kaartjes voor de Efteling en geniet van een betoverend dagje uit.

68569_fullimage_efteling2_1360x (3).jpg