Dit moet je zien in Leeuwarden

Leeuwarden, de charmante stad van Friesland, heeft alles voor een leuke stedentrip in eigen land. Of je nu van geschiedenis, kunst of een levendige bestemming houdt: in de hoofdstad van Friesland is van alles te beleven. Check vooral deze tips!

Ontdek de historische binnenstad

Nederland heeft ook een eigen toren van Pisa, namelijk de Oldehove. Deze scheve kerktoren is het meest iconische symbool van de stad. Beklim de toren en geniet van een prachtig uitzicht over de stad. Ook kun je het Stadhuis van Leeuwarden bezoeken, die bestaat al sinds 1715 en is geheel in barokstijl. Om nog meer parels van de stad te ontdekken moet je zeker de City Trail - een interactieve groepsspeurtocht - doen.

Prinsentuin

Deze prachtige stadstuin is ideaal als je even een rustmoment wil pakken van de drukte van de stad. De tuin werd oorspronkelijk als een lusthof aangelegd in opdracht van prins Willem Frederik van Naussau. Tegenwoordig is deze bijzondere tuin open voor het publiek, en bestaat het uit kronkelende paden en prachtige bloemen. Hier kun je even genieten van de historische sfeer!

Waagplein

Het Waagplein is een levendig plein omringd door historische gebouwen en gezellige restaurantjes. Hier kun je genieten van een drankje en de lokale sfeer opsnuiven. Voor een extra leuk avondje uit is een Pub Trail een aanrader. Zo ga je met een groepje op een interactieve kroegentocht in de stad.

Winkelen

Naast alle historische bezienswaardigheden kun je ook lekker shoppen in Leeuwarden. De sfeervolle binnenstad zit vol met gezellige pleinen en leuke boetiekjes. Ga bijvoorbeeld naar de Nieuwestad, een winkelparadijs met zowel moderne winkels als boetiekjes.

De Tocht

Ook komt er iets bijzonders in Leeuwarden; vanaf 17 september kun je genieten van De Tocht! Deze nieuwe musical zal plaatsvinden in een speciaal gebouwd theater met een ijsvloer. Beleef de kracht van ‘samen’ en de magie van de wereldberoemde Tocht der Tochten. Zo lijkt het net alsof je de Elfstedentocht écht beleeft. Bestel hier vast jouw tickets en mis het niet!

Hoofdafbeelding De Tocht_1.jpg

Fletcher Hotel Leeuwarden

Leeuwarden zit vol met leuke activiteiten en dit lijstje is lang niet alles wat je kunt meemaken in deze charmante stad. Neem daarom lekker je tijd en ga samen een weekendje weg. Bij Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof zit je midden in het centrum van de stad. Boek hier een hotelkamer voor 2 personen incl. ontbijt vanaf slechts 69,95!

Leeuwarden_shutterstock_685611931.jpg