Dit moet je zien in Roermond

Kom Limburgse vlaai eten en ga een dagje uit in Roermond! Naast de welbekende designer outlet kun je ook naar het centrum en daar rondslenteren. De binnenstad heeft een rijke geschiedenis en indrukwekkende kerken. Uiteraard ontbreekt het hier ook niet aan de Limburgse gezelligheid. Lees verder voor een paar leuke tips!

Loop langs de Maas

Als je een dagje naar Roermond gaat is de Maas een trekpleister die je moet zien. Langs de Maas vind je ook genoeg terrasjes, restaurants en cafés waar je een drankje kunt doen. Ook kun je naar de Maasplassen, die niet ver van de binnenstad liggen. Hier kun je simpelweg genieten van het uitzicht of zelfs een rondvaart doen. Zo bewonder je de stad vanaf het water.

Sint-Christoffelkathedraal

Als je in het centrum rondloopt, moet je zeker een bezoekje brengen aan de kathedraal. Zo ontdek je de geschiedenis van de stad en prachtige kunstwerken, bijzondere beelden en historische voorwerpen. Ook kun je de toren beklimmen: die is ruim 80 meter hoog. Na de 265 treden kun je een mooi uitzicht op Roermond bewonderen.

Munsterplein

Het Munsterplein is een prachtig plein en heeft haar naam te danken aan de Onze-Lieve-Vrouwe Munsterkerk. Op dit pleintje kun je even rondlopen en in een gezellig restaurant of café zitten. De Onze-Lieve-Vrouwe Munsterkerk is een overblijfsel van de romaanse bouwkunst in Nederland.

Ga naar het Cuypershuis

De beroemde architect Pierre Cuypers is al meer dan 100 jaar geleden overleden, maar zijn werk is nog altijd te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan het Centraal Station van Amsterdam, het Rijksmuseum maar ook de Munsterkerk. In het Cuypershuis kom je achter het leven van Cuypers en welke tientallen gebouwen en kerken hij heeft ontworpen.

City en Pub Trail

Het ontdekken van Roermond kun je doen door gewoon rond te slenteren en de hotspots te bekijken. Maar ben je met een groep en zoek je wat meer interactie? Dan is een City of Pub Trail een aanrader. Door middel van een speurtocht en leuke opdrachten kun je op een leuke manier de stad ontdekken. Met de Pub Trail gaan jullie samen op kroegentocht; zo bezoeken jullie een paar pubs in de stad én doen jullie grappige opdrachten.

Shoppen

De shopliefhebbers kunnen zich uitleven in het Designer Outlet Center in Roermond. De outlet is één van de hotspots van de stad en trekt jaarlijks enorm veel bezoekers. Van stijlvolle en chique merken tot leuke restaurants: hier valt genoeg te zien!