Dit wist je nog niet over Beekse Bergen

Het bekendste safaripark van Nederland is dé plek voor de dier- en natuurliefhebber. In Hilvarenbeek kun je samen op wandelsafari, bootsafari of autosafari gaan. Met de vele diersoorten die je kunt bewonderen raak je hier niet uitgekeken. Maar hoe is Beekse Bergen eigenlijk ontstaan? En hoeveel dieren leven hier? Wij hebben een paar leuke weetjes over dit safaripark!

Het safaripark opende in 1968

Beekse Bergen bestaat al 55 jaar! Het park opende in 1968 als ‘Leeuwenpark Beekse Bergen’, waar bezoekers alleen leeuwen konden bewonderen. Pas in 1972 kwamen de eerste andere diersoorten erbij, waaronder lama’s, giraffen en een baby-olifant. Zo werd het park een echt wildpark en kreeg Leeuwenpark Beekse Bergen de naam Safaripark Beekse Bergen.

Het grootste safaripark in de Benelux

Naast dat Beekse Bergen het grootste dierenpark van Nederland is, is het óók het grootste dierenpark van de gehele Benelux! De oppervlakte bedraagt maar liefst 120 hectare. Dat zijn bijna 20 voetbalvelden! Het outdoor terrein bestaat uit zandvlaktes, bosgebied, grote grasvelden en nog 70 hectare water. Meer dan genoeg te zien, dus!

Maatschappelijke betrokkenheid van Beekse Bergen

Ook Beekse Bergen zet zich actief in voor verschillende natuurbeschermingsprojecten, met als doel om de mens en natuur te verbinden. In dit safaripark komt Stichting Wildlife in actie voor het beschermen van bedreigde dier- en plantsoorten over de wereld. Voor dit doel zijn er altijd vrijwilligers actief in het park om donateurs te werven. Naast deze stichting zet Libéma (de eigenaar van Beekse Bergen) zich ook in voor o.a. Jantje Beton, Villa Pardoes en Stichting Heppie.

Meer dan 100 diersoorten!

Naast de klassieke Big Five zijn er nog véél meer dieren die je kunt spotten in Beekse Bergen. Hier leven maar liefst meer dan 100 diersoorten, variërend van grote vogels tot kleine zoogdieren. Denk bijvoorbeeld aan ijsvogels, oeverzwaluwen, maar ook zebra’s en giraffen. Zo kun je wel wat dieren die je hebt ontmoet van je lijstje afvinken.

Awards Beekse Bergen

Dat Beekse Bergen tot één van de beste dierenparken van Nederland behoort, zal vast geen verrassing zijn. Het Safaripark is in 2017 - tijdens de uitreiking van de Diamond Themepark Awards - bekroond met de titel 'Beste Dierentuin van Nederland'. Dit was samen met de ‘Mooiste geboorte’ van het Afrikaanse olifantje Madiba én het ‘Leukste avontuur in de zoo’ met de bussafari. Een dagje Beekse Bergen zal dus gegarandeerd een onvergetelijke natuurbelevenis zijn voor jong en oud. Boek dus snel je tickets en ga op avontuur!