Een ode aan Johan Cruijff: 14 Het Theaterspektakel

Bij nummer 14 denkt iedereen aan Johan Cruijff, één van de grootste iconen die ons land rijk is geweest. Op 24 maart is het alweer 7 jaar geleden dat Cruijff op 68-jarige leeftijd overleed, maar toch leeft hij nog altijd een beetje voort. Een bekende uitspraak van hem was dan ook: “In zekere zin ben ik waarschijnlijk onsterfelijk.” Beleef nu Cruijffs levensverhaal op een unieke manier bij de musical 14 Het Theaterspektakel.

14 Het Theaterspektakel vertelt het verhaal van de voetballegende en hoe hij van een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen uitgroeide tot een absolute wereldster. Johan Cruijff werd door het leven gevormd: het vroege overlijden van zijn vader, een bijzonder privéleven waar hij goede en slechte keuzes heeft gemaakt, en uiteraard een prachtige sportcarrière.

Naast zang, dans en muziek dat het leven van Cruijff laat zien, zijn er ook bijzondere video- en archiefbeelden uit zijn leven. Cruijff had namelijk een mening over alles in het leven en was een man die veel praatte, maar niet altijd werd begrepen.

Dit nostalgische stuk neemt je mee door Cruijffs verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad. 14 Het Theaterspektakel werd dan ook goed ontvangen door het publiek en ontving uitstekende recensies:

★★★★

Dit is een inventieve, informatieve, vaak geestige en frisse voorstelling. We kijken niet naar een heiligverklaring van onze grootste voetballer ooit, maar naar muziektheater met een flinke knipoog.

de Volkskrant

★★★★★

“Groots, overrompelend en altijd in beweging: precies zoals Cruijff verdient. 14 redenen om te gaan!”

Trouw

★★★★

“Tobias Nierop ís Cruijff in deze ode met een knipoog. Wanneer hij als Johan Cruijff zijn Cruijffiaans in hoog tempo als de oneliners van een stand-upper de zaal in schiet, scoort hij keer op keer. De acteur speelt het voetbalicoon niet, hij ís hem op een gegeven moment gewoon. Ongenaakbaar en kwetsbaar tegelijkertijd. Een prestatie van formaat.”

De Telegraaf

Tickets voor 14 Het Theaterspektakel

14 Het Theaterspektakel is t/m 24 juni 2023 te zien in het AFAS Theater Leusden. Laat je meeslepen, inspireren en ontroeren door het levensverhaal van deze grote Nederlandse voetbalicoon. Scoor nu je tickets met 25% korting, dus wees er snel bij!

10 (1).jpg