Hoe lief! Eerste flamingo in 5 jaar geboren in DierenPark Amersfoort

Onlangs kwam de babyboom onder de flamingo’s van DierenPark Amersfoort al in het nieuws. Inmiddels is het écht feest, want het allereerste kuikentje is geboren! Dit is voor het eerst in 5 jaar in deze dierentuin. Hoog tijd voor beschuit met muisjes 🥳

Dierverzorger Paul Rodewijk legt uit hoe de Chileense flamingo bijna is bedreigd in de natuur, en dat de kolonie behoorlijk op leeftijd is. Daarom is het dus extra bijzonder dat er zoveel eieren zijn gelegd, en dat er een gezonde baby flamingo uit het ei is gekropen.

Rodewijk vertelt dat het goed gaat met het kuiken en de kleine flamingo uitstekend wordt verzorgd door de ouders. Het geslacht van het schattige kuikentje is alleen nog niet bekend. Ook blijven kleine flamingo’s vaak de eerste periode warm tussen de veren van hun moeder. “Na vier tot zes weken kan het jong lopen en gaat het zelf op zoek naar voedsel. Tot die tijd geven beide ouders kropmelk, waarmee zij hun kuiken voeden via hun keel", vertelt Paul.

De hoop is dat met de geboorte van dit kuikentje en de vele gelegde eieren een nieuwe generatie opkomt. Dus wie weet zijn er binnenkort nog meer kleine kuikens tussen de flamingo’s van DierenPark Amersfoort te vinden!

Flamingo-ei uitgekomen in DierenPark Amersfoort

Tickets met korting voor DierenPark Amersfoort

De roze veren van het jong zijn er nog niet (die ontstaan pas na twee jaar), maar het jong is al wel te zien bij de moeder. Wil jij zelf oog in oog staan met de flamingokolonie van DierenPark Amersfoort? Kom het park dan snel bezoeken en scoor je tickets met €5,50 korting.

4. Snavelrijk (2).jpg