Zien: Efteling voegt komst van fietsmolen samen met wielershirt Tour de France

Team Jumbo-Visma en de Efteling werken samen! Sander de Bruijn - ontwerper van de Efteling - is namelijk óók de ontwerper van een nieuw shirt dat de wielrenners van Team Jumbo-Visma zullen dragen tijdens de aankomende Tour de France. Het ontwerp werd deze week gepresenteerd.

En wat past er meer bij de Tour de France dan de nostalgische fietsmolen? Na bijna 35 jaar afwezigheid werd afgelopen week de Vélodrome, zoals de fietsmolen heet, weer in het park gezet voor de Efteling-bezoekers. De fietsmolen is opgebouwd op het Anton Pieckplein en je kunt er tot eind augustus een ritje in maken.

Geloof in jouw dromen

De fietscarrousel is gebouwd in 1920 (!) en stond maar liefst tachtig jaar in de Efteling. Voordat de Efteling opende in 1952 was het namelijk ook een Sport en Wandelpark. Hier was óók een wielerbaan! “Het is superleuk om een samenwerking aan te gaan die verbonden is aan sportactiviteiten die ooit in de Efteling hebben plaatsgevonden”, vertelt ontwerper De Bruijn op de site van de Efteling.

De attractie ‘Vélodrome’ werd ook meteen verwerkt in de titel van het nieuwe Jumbo-Visma-shirt: The Velodrome: Ride Your Dreams. De Bruijn is zelf een wielerliefhebber en heeft het ontwerp geïnspireerd op de “dromen die we als kind hebben”. Geloven in jouw dromen: dat is waar de print op het shirt om draait.

Team Jumbo-Visma

Het prachtige wielershirt wordt deze zomer gedragen door Team Jumbo-Visma. Het team werd tien jaar geleden opgericht en won in 2022 de Tour de France. De Tour zal dit jaar plaatsvinden van 1 tot en met 23 juli.

Bij het wielerteam zijn ze ook enthousiast over het ontwerp en de boodschap. “Bij Team Jumbo-Visma geloven we heilig in het waarmaken van dromen. Wij weten als geen ander hoe een stevig geloof, grootste prestaties kan waarmaken. Vaak begint het klein en groeit het uit in de nachtelijke uren. Dromerig opkijkend naar een hemel vol sterren. Een hemeldak vol dromen.”

Screenshot (114).png

Afbeelding: De Efteling (YouTube)

Bekijk hier een filmpje over het nieuwe wielershirt

Tickets de Efteling

Het wielershirt kun je nu zelf bestellen via de site van de Efteling. Maar uiteraard kun je ook zelf een ritje in de Vélodrome maken. Kom daarom snel voor eind augustus naar de Efteling en geniet van een sprookjesachtig uitje voor jong en oud. Scoor hier jouw tickets!