Fun facts over Disneyland Parijs

Welkom in Disneyland, ‘The Most Magical Place on Earth’! Het is bijna ieders kinderdroom geweest om hier een dagje te besteden. Dit magische park in Parijs heeft echt alles voor een onvergetelijk uitje: de mooiste attracties, parkshows en entertainment. Lees snel verder voor enkele leuke weetjes over dit iconische pretpark!

Het park opende in 1992

Om precies te zijn opende het park op 12 april 1992. Toen bestond Disneyland Resort alleen uit één themapark, een paar hotels en Disney Village. Inmiddels is dit uitgegroeid tot twee themaparken en nóg meer hotels.

Parijs zou in eerste instantie niet de locatie worden

Disneyland was eigenlijk gepland om in een land te openen met een warm klimaat. Dit zou namelijk net als Disney World ideaal zijn voor een dagje uit. Het zou bijna in Californië, de VS zijn geopend. Uiteindelijk werd besloten om de magie ook naar Europa te brengen, en dat werd uiteindelijk dus Parijs.

‘Disneyland Paris’ was niet de originele naam voor het park

Het park werd namelijk geopend met de naam ‘Euro Disney’. In 1994 had Euro Disney een laag aantal bezoekers, wat leidde tot groot financieel verlies voor het park. Het was dus tijd voor een verandering van het merk. Er werd ook onderzoek gedaan naar tevredenheid onder bezoekers. Wat bleek? Veel mensen in Europa associeerden ‘Euro’ met 'financiën' of ‘werk’. Zo ontstond uiteindelijk in 1995 de naam ‘Disneyland Paris’ om de magie er in te houden!

Er zijn honderden ‘verstopte Mickeys’ in het park

Heb je even tijd om op zoektocht te gaan tijdens je uitje in Disneyland? Er zijn namelijk honderden Mickeys verstopt in het park! Niemand weet hoeveel het er daadwerkelijk zijn, maar je kunt hem bijna overal vinden. Je vindt Mickey bijvoorbeeld in achtbanen of verstopt in verschillende decoraties. Kijk maar goed!

‘It’s a small world’ was eigenlijk een tijdelijke attractie

Je zou het bijna niet geloven, omdat het riedeltje overal te horen is. Maar ‘It’s a small world’ was in 1964 en 1965 deel van de New York World’s Fair. Uiteindelijk bleek deze attractie superpopulair en een grote hit te zijn. Vandaar dat de attractie in Parijs werd geopend in 1966. Deze iconische attractie is echt niet meer te missen in Disneyland.

Het park heeft een geheim netwerk van tunnels

Mickey en z’n vrienden moeten vaak in korte tijd op andere plekken in het park zijn. Helaas kunnen zij zich niet op een magische wijze teleporteren, maar heeft het park speciaal voor hun ondergrondse tunnels. Zo kunnen zij de drukte vermijden en op tijd op een plek komen waar ze moeten zijn. Ook wordt hier apparatuur doorheen vervoerd. Zo behouden zij een magische sfeer in het park.

Nog een paar weetjes…

Wist je dat er maar liefst meer dan 200 wilde katten in het park wonen? En Disneyland Parijs is niet alleen voor kinderen: de oudste bezoeker was 106 jaar oud!

Tickets Disneyland Parijs

Er valt echt zoveel mee te maken in Disneyland. Ontmoet je favoriete Disney-helden en probeer de tofste attracties uit. Bestel hier jouw tickets voor een magisch en onvergetelijk uitje.

Algemeen Sfeerbeeld Disneyland Paris4.png