Fun facts over Slagharen

In dit bekende pretpark in Overijssel stap je in de wereld van het Wilde Westen. Ben jij benieuwd hoe Slagharen uitgroeide tot een enorm attractie- en vakantiepark? In deze blog hebben wij weer een paar leuke feitjes over het park voor je klaarstaan. Lees snel verder en verheug je daarna op een voordelig dagje uit in Slagharen.

Shetland Ponypark Slagharen in 1963

Slagharen bestaat maar liefst 60 jaar! In 1963 werd het geopend door Henk Bemboom. Toentertijd heette het park ‘Shetland Ponypark Slagharen’. Bemboom zag dat ondernemers in Slagharen het steeds moeilijker kregen door de komst van de auto. Omdat men meer vrije tijd kreeg, zag hij de oplossing in recreatie. Zo ontstond Ponypark Slagharen, opgericht tijdens Pinksteren in 1963.

Het park begon met 24 vakantiehuisjes

Ieder huisje had een eigen Shetland Pony met een wagen waarmee bezoekers over het park konden rijden. Een jaar later was het aantal huisjes al gestegen tot honderd! Al snel kwamen er ook een openluchtzwembad, speeltoestellen en attracties bij in het vakantiepark. Zo had het vakantiepark alles te bieden voor een onvergetelijke vakantie.

Slagharen heeft meer dan 30 attracties

In totaal heeft Slagharen maar liefst 35 attracties. Hieronder vallen twee achtbanen: de Gold Rush en de Mine Train. Ook zijn er vier waterattracties en een darkride. Naast deze attracties heeft het vakantiepark meer dan 620 accommodaties en een subtropisch zwembad (Aqua Mexicana). Zoveel heeft Slagharen te bieden!

Een nieuwe eigenaar sinds 2012

In 2012 verkocht familie Bemboom het park aan de Spaanse groep Parques Reunidos. Deze groep is eigenaar van verschillende parken wereldwijd, waaronder Movie Park Germany en Bobbejaanland in België. Sindsdien zijn er verschillende nieuwe attracties bijgekomen: de Expedition Nautilus, Fogg’s Trouble, Magic Bikes en Passepartout Explorer!

Ieder jaar steunt het park een goed doel

Ook steunt attractiepark Slagharen ieder jaar een goed doel door een speciale dag te organiseren voor alle donateurs. Dit jaar is het SOS Kinderdorpen, ‘s werelds grootste kinderontwikkelingsorganisatie die actief is in 138 landen. In 2016 steunde Slagharen ook dit goede doel, waarvoor zij een heuse Familiedag hebben georganiseerd voor de donateurs.

Een goedkoop entreekaartje

In 1972 voerde Ponypark Slagharen als eerste pretpark in Nederland een all-in toegangsprijs in. Een entreekaartje kostte dat jaar 2,50 gulden (omgerekend is dat slechts € 1,13)!

Kaartjes attractie- en vakantiepark Slagharen

Helaas is het tegenwoordig onmogelijk om een kaartje van slechts 1 euro te vinden voor een pretpark. Maar bij ons kun je wel voordelig genieten van een entreekaartje voor Slagharen! Scoor snel je tickets van 33,50 voor 17,50 en plan jouw onvergetelijke dagje uit in dit attractie- en vakantiepark.

Jumbo_closeup2.jpg