Ga een dagje uit in Amersfoort

Amersfoort is een gezellige stad met bijzondere bezienswaardigheden. Bezoek de pleintjes en terrasjes of ontdek het oude centrum. Hieronder hebben wij wat tips voor leuke (gratis) activiteiten die je kunt doen tijdens een dagje of weekendje weg in Amersfoort!

Stadswandeling

Amersfoort staat onder meer bekend om het historische stadscentrum. Zo kun je de Koppelpoort bewonderen: dit is het kenmerk van de stad. Deze eeuwenoude stadspoort is een combinatie van een land- en waterpoort en ligt aan de rivier de Eem. Vanaf deze plek kun je bijvoorbeeld een rondvaart doen! Als je liever door het centrum loopt, zie je prachtige straten en grachten uit de middeleeuwen. Hier vind je een gratis stadswandeling van 6 kilometer.

Cultuur snuiven

Ook Amersfoort heeft genoeg musea. In Museum Flehite kun je een middeleeuws muurhuis van binnen bekijken. Het Mondriaanhuis Museum is ook een bezoekje waard, waar je werken van Piet Mondriaan kunt bewonderen. Een andere aanrader voor kunstliefhebbers is Kunsthal KAdE, met tentoonstellingen op het gebied van moderne kunst. Tijdens de Nationale Museumweek (t/m 7 april) kun je met een museumjaarkaart zelfs gratis naar Museum Flehite en Kunsthal KAdE!

Winkelen en een terrasje pakken

Uiteraard heb je in Amersfoort genoeg winkels en restaurants waar je je kunt vermaken. Loop bijvoorbeeld door de Langestraat, met grote winkelketens als de Zara en Hema. Hier in de buurt is ook de Krommestraat: een straatje met de leukste boetiekjes, huisjes en eettentjes. Wil je de stad op een extra leuke manier ontdekken? Probeer dan een Pub of City Trail. Zo ga je langs alle leuke kroegjes en ontdek je nieuwe hoeken van de stad.

DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort kan ook niet ontbreken als je deze stad bezoekt. Dit is dé dierentuin voor kinderen: hier kunnen zij een bezoekje brengen aan hun lievelingsdieren en kunnen zij klimmen en klauteren tussen de dieren. Ook kunnen zij zich uitleven in het Dinobos, met levensgrote dino’s. Hier scoor je voordelig kaartjes voor 20,-!

Safaripark Amersfoort 3.jpg

Bastion Hotel

Met zoveel activiteiten heb je aan een dagje Amersfoort misschien niet genoeg. Ga daarom een nachtje weg in een hotel in de buurt! In het Bastion Hotel van Amersfoort verblijf je op korte afstand van de stad. Een hotelovernachting inclusief ontbijt boek je hier voor slechts 79,-!

Bastion-Hotel-Arnhem-restaurant-5.jpg