Ga eens in de winter naar de dierentuin

Misschien denk je bij de dierentuin al snel aan een lekkere lente- of zomerdag. Want ja, het is natuurlijk heerlijk om in het zonnetje tussen de dieren te lopen. Maar ga ook eens in de winter naar een dierentuin: de parken hebben vaak een speciale aankleding en je ziet dieren die 's zomers lastiger te spotten zijn.

Ouwehands Dierenpark

Als de dieren gaan slapen en de maan zich laat zien, verandert Ouwehands Dierenpark in een magische waterwereld. Dit lichtspektakel met metershoge kunstwerken is echt prachtig en biedt een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Je kunt Light Nights 'AquaLuna' echt alleen in de wintermaanden bewonderen, dus dat maakt een winters uitje extra bijzonder. Verder laten kleine (rode) panda's zich veel vaker zien als het koud is. Zij zijn juist in de wintermaanden actiever, waardoor dit het moment is om van deze diertjes te genieten.

DierenPark Amersfoort

Voor de Warme Winteravonden ben je te laat (die liepen tot 8 januari), maar toch heeft DierenPark Amersfoort nog genoeg winterse dieren in de aanbieding. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Siberische tijger? Dit roofdier is bestand tegen temperaturen van maar liefst -30 graden! Ook de sneeuwuil, eikelmuis, hermelijn, vleermuis en das zijn nu in hun 'normale' habitat te zien. En vergeet zeker niet om een kijkje in nachthuis De Nacht, waar je je kunt vergapen aan nachtdieren.

DierenPark Amersfoort

Safaripark Beekse Bergen

Beleef een winterse safari in Beekse Bergen. Dit is vooral leuk als er sneeuw is gevallen. Een safari is sowieso uniek en dan helemaal, omdat je de dieren dan op een hele andere manier ziet. Maar ook zonder sneeuw is Beekse Bergen het bezoeken waard. In dit park kun je mooie winterse wandelingen maken, of lekker warm en droog blijven in de auto. Vergeet ook niet om bij te komen met een kop warme chocolademelk en lekkere wafel. Zo is jouw winters dagje uit helemaal compleet!