Deze 8 onmisbare voorstellingen zijn de reden dat jij snel weer naar het theater moet gaan

Het theaterseizoen is inmiddels halverwege, maar er staan nog genoeg nieuwe en interessante producties voor je klaar waarmee jij 2023 wel doorkomt. Lees snel verder, boek je ticket(s) en geniet van al het moois op de planken.

Les Misérables: de legendarische oerklassieker

Na 14 jaar afwezigheid keert Les Misérables terug in de Nederlandse theaters. Dat komt goed uit, want deze ‘klassieker der klassiekers’ moet je écht een keer gezien hebben. In dit legendarische en tijdloze verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde volg je Jean Valjean. Hij doet er - na jarenlange gevangenschap - alles aan om zijn vrijheid te behouden. Politie-inspecteur Javert denkt daar echter anders over en zit Jean op de hielen…

500x500-Les Mis.jpg

Neem iemand mee naar Disney’s Aladdin of TINA - De Tina Turner Musical

Voor Disney’s Aladdin en TINA - De Tina Turner Musical zit het er bijna op. Deze twee musicals hebben - zeker toen de pandemie voorbij was - voor bomvolle zalen gezorgd. Disney’s Aladdin was ook niet voor niets de grote winnaar van de Musical Awards. Mis deze toppers niet en neem snel iemand mee, want je krijgt nu het 2e kaartje GRATIS!

Genie dancers DEF HR.jpg

TinaNL3-154.jpg

Disney’s AIDA: laat je meeslepen door dit aangrijpende liefdesverhaal

Disney's AIDA is flink vernieuwd en beleeft volgend voorjaar zijn wereldpremière in Nederland. De musical ging in 1998 voor het eerst in première en werd wereldwijd een groot succes. Nu is de tijd rijp om dit liefdesverhaal wéér - maar wel op een eigentijdse manier - te vertellen. En Nederland is de eerste plek waar dat gaat gebeuren.

In Disney's AIDA draait het om Aida en Ramades, een Nubische prinses en een Egyptische legerkapitein. Hun liefde ontstaat midden in een tijd van oorlog. Tradities, innerlijke tweestrijd en persoonlijke worstelingen: de spanning loopt aan beide kanten hoog op. Aan de zijlijn kijkt ook nog eens Amneris, dochter van de farao en de verloofde van Ramades, toe. Zo ontstaat er uiteindelijk een beladen driehoeksverhouding.

23184 AIDA_Keyvisual_CLEAN_A4-LIGGEND-macht-liefde-verraad-2.jpg

It giet oan! Dankzij De Tocht houdt het Elfstedengevoel levend

Vijf vroegere, maar inmiddels gebrouilleerde schaatsvrienden, hebben elkaar ooit beloofd om de Elfstedentocht samen uit te rijden. Belofte maakt schuld, zeker wanneer één van de vrienden een geheim met zich meedraagt. Maar is de band nog wel sterk genoeg? De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek en een fantastische cast, waarvan de eerste namen bekend zijn: Nandi van Beurden, Wolter Weulink en Thijs Meester. Bovendien wordt er in deze musical écht geschaatst!

Hoofdafbeelding De Tocht_1.jpg

Dance with somebody bij The Bodyguard

The Bodyguard is een musical, popconcert, thriller en love story in één. Je voelt de spanning en verleiding en bovendien komen alle grote hits van Whitney Houston voorbij, zoals ‘I Wanna Dance With Somebody’ en ‘I Will Always Love You’. Vanaf april slechts vijf maanden te zien in het Beatrix Theater Utrecht, dus mis het niet!

Frank Farmer, voormalig agent van de Secret Service, wordt door popster Rachel Marron ingehuurd als bodyguard om haar te beveiligen tegen een psychopaat. Kan Frank zowel Rachel als haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker, of is de ontluikende aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen een veel grotere uitdaging?

TBG-KV-Liggend-final copy.jpg

14 - Het theaterspektakel over Johan Cruijff

Wegens groot succes is deze musical over ‘s lands beste voetballer ooit verlengd tot en met 25 juni. In 14 zie je hoe Cruijff wist uit te groeien tot absolute wereldster. Het vroege overlijden van zijn vader, een fantastische sportcarrière, een bijzonder privéleven en goede, maar ook slechte keuzes: de voetballer werd door het leven gevormd.

Met zang, dans, muziek, en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijffs’ leven door de ogen van de hoofdpersoon zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over werkelijk alles wat los en vast zat. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen: “Maar da’s logisch. Je gaat het immers pas zien als je het doorhebt.”

19.jpg

The Prom: het ultieme musicalfeest voor jong en oud

Met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor is The Prom een waar feestje. Grijp je danspartner maar vast en gooi die jazz hands in de lucht, want nu mag je helemaal losgaan!

Vier uitgedoofde Broadway-sterren krijgen lucht van een provinciaal relletje. Emma wil met haar grote liefde Alyssa naar de Prom, waardoor de conservatie ouderraad het hele feest afblaast. Het ijdele viertal ruikt een kans om weer in de spotlights te komen en trekt ten strijde. Maar wat begint als een slim zakelijk project om hun eigen imago op te poetsen, mondt al snel uit in een emotionele reis met maar één einddoel: jezelf kunnen en mogen zijn.

Schermafbeelding 2023-01-17 om 15.44.00.png