Ga op pad in Rotterdam tijdens de Wereldhavendagen 2023

In het weekend van 1, 2 en 3 september is het zover! Dan vinden de Wereldhavendagen in Rotterdam weer plaats. Dit jaar is het de 46ste editie. Bewonder opmerkelijke schepen, neem deel aan excursies en ontdek hoe de haven van de toekomst eruitziet. Lees snel verder voor het programma!

Beleef de Rotterdamse haven

De Wereldhavendagen is een bijzonder evenement dat jaarlijks plaatsvindt in de haven van de stad. Zo kan iedereen kennismaken met de Rotterdamse haven en kun je verschillende rondleidingen volgen. Ook zijn er verschillende demonstraties op het water én kun je zelf een kijkje nemen aan boord van de marineschepen. Hoe bijzonder is dat?!

Programma Wereldhavendagen

Ook is er dit jaar iets extra bijzonders. Op zaterdag 2 september zal de dag worden afgesloten met een bijzondere Avondshow. Tijdens deze avond bewonder je prachtige lichtjes en vuurwerk vanaf de Rotterdamse havens! Daarnaast zijn er live optredens van onder andere Emma Heesters.

Het belooft dus weer een levendig weekend te worden in de havens! Er valt meer dan genoeg mee te maken tijdens het eerste weekend van september. Check hier vooral het volledige programma van de Wereldhavendagen 2023. Het grootste deel van de Wereldhavendagen is geheel gratis. Voor de excursies is het wel van belang om te boeken. Dat doe je hier!

Ontdek nog meer in het Maritiem Museum

Wil je nóg meer weten over de havens van Rotterdam? Dan is het Maritiem Museum the place to be! Hier leer je alles over de Rotterdamse havens van vroeger, nu en de toekomst. Ook luister je naar verhalen en bewonder je unieke collecties van de maritieme wereld.

Voor de allerkleinsten is er een Offshore Experience. Hier ontdekken zij door middel van leuke opdrachten hoe energie wordt opgewekt op zee. Ook heeft het museum de oudste museumhaven van Nederland; dit is de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon. In de werkplaatsen leer je van alles over de maritieme ambachten en scheepsbouw. Scoor dus vooral je tickets met korting en ontdek nog veel meer over de Rotterdamse havens.

Maritiem_Museum_Rotterdam_Annigje_fotografie_Marco_de_Swart (3).jpg