Ga samen terug naar het verleden met deze historische uitjes

Duik samen in het verleden en ontdek deze bijzondere historische uitjes! Dit is de interessantste manier om je historische kennis te verrijken. Sta oog in oog met overblijfselen van het verleden en ontdek unieke collecties. Lees snel verder en beleef een onvergetelijk historisch uitje.

Rijksmuseum de Gevangenpoort

Heb jij wel eens een gevangenis uit de 15e eeuw van binnen gezien? Of een guillotine in het echt gezien? Bij Rijksmuseum de Gevangenpoort ga je terug in de tijd en beleef je het verhaal van misdaad en straf. In de 15e eeuw was dit de belangrijkste gevangenis van het machtige Hof van Holland. Bestel je entree met korting hier.

Untitled - 2023-06-16T135212.816.png

Haags Historisch Museum

In het Haags Historisch Museum word je meegenomen op een reis door de koloniale geschiedenis van Den Haag. Hier maak je kennis met historische personen die te maken hadden met het koloniale bestuur vanuit Den Haag. Ook leer je hoe de Haagse beslissingen ooit grote gevolgen hadden voor miljoenen mensen in Indonesië, Suriname en Caribische eilanden. Zo verrijk je jezelf met belangrijke kennis, dus kom het zien en bestel kaartjes met korting.

Untitled - 2023-05-31T152621.015.png

Rembrandts Amsterdam Experience

Rembrandt is een legende van Nederland, en wonende in het Amsterdam van de 17e eeuw wist hij behoorlijk succesvol te worden. In Rembrandts Amsterdam Experience stap je 350 jaar terug in de tijd en bezoek je een reconstructie van Rembrandts atelier, waar hij z’n iconische werken maakte. Dit digitale theater met 5D effecten neemt je mee naar vervlogen tijden. Beleef het zelf en bestel hier kaartjes met €4,50 korting!

Untitled - 2023-05-23T134227.756.png

Het Spoorwegmuseum

In het Spoorwegmuseum leer je niet alleen alles over de treinen van nu, maar ook van vroeger! Hier worden jong en oud meegenomen in vervlogen tijden en ontdek je een collectie van locomotieven, rijtuigen en treinstellen uit de verleden tijd. Zo leer je ook alles over de geschiedenis van treinen. Scoor hier je tickets met €5,- korting.

Untitled design - 2023-01-10T161527.362.png

In Flanders Fields Museum

Ook over de grens in België zijn er genoeg historische uitjes. Het In Flanders Fields Museum is een bezoekje waard als je naar Ieper gaat. Hier ontdek je authentieke objecten en beelden vertellen de historische verhalen over de Eerste Wereldoorlog in België. Deze levensechte verhalen en interactieve installaties confronteren je met de gevolgen van de Groote Oorlog. Hier kun je voordelig tickets bestellen met €4,- korting.

Hires-IFF2021_WAL4909.jpg