Bijzonder: halsbandleguaan geboren in DierenPark Amersfoort

Er is bijzonder nieuws uit DierenPark Amersfoort: voor het eerst in tien jaar is hier een halsbandleguaan uit een ei gekropen! Deze zeldzame leguanen zijn niet in veel Nederlandse dierentuinen te zien en komen normaal voor in woestijnen in Noord- en Zuid-Amerika.

Het is dus extra bijzonder dat het succesvolle leguanenkoppel in DierenPark Amersfoort een nieuw jong ter wereld heeft gebracht. Volgens reptielenverzorger Paul Rodewijk is het jong helemaal gezond en eet het goed. Rodewijk vertelt dat de kleine leguaan vooral dol is op fruitvliegjes en krekels. Naarmate de halsbandleguaan ouder wordt, zal het steeds grotere insecten eten.

Ook is het kleine reptiel direct zelfstandig. Halsbandleguanen staan namelijk niet bekend om hun ouderlijke zorg. Nadat het jong geboren is, kijken de ouders niet meer om. Het jong is nu dus afgezonderd van zijn ouders en heeft een eigen terrarium gekregen. Leguanen herkennen hun jongen namelijk niet, dus de ouders zouden anders hun eigen jong op kunnen eten.

Bekijk hier het jonge reptiel

Ga een dagje naar DierenPark Amersfoort

Voorlopig blijft de jonge halsbandleguaan even achter de schermen en is het kleine reptiel nog niet zichtbaar voor bezoekers. Wel kun je de ouders ontmoeten in het Honderdduizend Dierenhuis. Zo sta je echt oog in oog met één van de meest bijzondere reptielen. Scoor je kaartjes hier met €5,- korting.

20230710_Zomershoot_DierenparkAmersfoort_JessieKamp_039.jpg