Hoe cute! Geelborstkapucijnaap geboren in DierenPark Amersfoort

Afbeelding: DierenPark Amersfoort (Instagram)

Er is weer enorm leuk nieuws uit DierenPark Amersfoort: hier is namelijk een geelborstkapucijnaapje geboren! Afgelopen vrijdag kwam het beestje ter wereld na een draagtijd van 6 maanden.

Dierverzorger Marianne Spies laat weten dat de kleine het verblijf nog aan het verkennen is op de rug van de moeder. “Binnen de groep heerst er een strenge hiërarchie. Door de geboorte van haar jong neemt de moeder direct een belangrijkere positie in binnen de groep”, legt Marianne uit. “Geboortes leveren zo een belangrijke bijdrage aan de groepsdynamiek.” Nu is de kleine nog op avontuur op de rug van de moeder, maar na een tijdje zal de kleine geelborstkapucijnaap zelf het gebied verkennen.

Helaas worden geelborstkapucijnapen in het wild bedreigd. Hun oorspronkelijke leefgebied zijn de tropische regenwouden van Brazilië. Dit gebied wordt steeds kleiner door boomkappingen. Het is dus vreugdevol nieuws dat er weer een kleine bij is in de dierentuin.

Kom snel op kraambezoek bij het pasgeboren geelborstkapucijnaapje en z’n groep in de leukste dierentuin voor kinderen. Scoor hier je tickets met €5,- korting voor DierenPark Amersfoort!

Screenshot (245).png