Hier bewonder je de mooiste tulpenvelden

Het is april, dat betekent dat de bollenvelden weer volop in bloei zijn. Die fleurige velden met prachtige bloemen zorgen dan ook voor de mooiste uitzichten. Pak de fiets, auto of wandel langs de verschillende tulpenvelden in Nederland. De lente is niet compleet zonder een bezoekje aan de bollenvelden, dus ga eropuit en maak er een geslaagd seizoen van!

De Bollenstreek

In Zuid-Holland bevinden zich de meest bekende en populairste tulpenvelden van Nederland. En dat heeft natuurlijk één reden: De Keukenhof. De Keukenhof is inmiddels geopend t/m 14 mei 2023. Maar niet alleen hier kun je genieten van de meest kleurige bloemenvelden. Ook in de omgeving valt er genoeg te zien! De Bollenstreek is een bekend gebied dat boven Leiden begint en tot Haarlem loopt. Hier kun je een route vinden die langs de mooiste velden gaat in de omgeving van Lisse.

Kop van Noord-Holland

Ook in Noord-Holland vind je de grootste bloemenvelden. In de Kop van Noord-Holland ligt van Petten tot Den Helder het grootste bloembollengebied van het land. De bloemen kunnen hier volop in bloei staa, omdat het duingebied de perfecte grond biedt voor de bollen. Een hoogtepunt in dit gebied is het Bloeiende Zijpe evenement. Op 23 en 30 april laten bollenkwekers het namelijk toe om door de bollenvelden te fietsen of te wandelen. Zo kun je de tulpen van dichtbij zien!

Flevoland in de omgeving van Emmeloord

In het gebied van Emmeloord vind je in provincie Flevoland de meeste bollenvelden. Ook vind je hier tulpenboerderijen. Van 15 april t/m 7 mei kun je de Tulpenroute Flevoland volgen. Check meer op hun site en rij, fiets of wandel langs de mooiste tulpen! Ook hier vind je de mooiste fiets- en wandelroutes langs de grootste tulpenvelden van de provincie.

Bollenvelden in Drenthe

Onderschat Drenthe niet, want ook hier zijn de bloembollenkwekers druk bezig geweest. In de omgeving van Smile, Hijken en Bovensmilde kun je de tulpenvelden bewonderen. Dit gebied is nog niet ontdekt door het grote toerisme, dus hier zal het een stuk rustiger zijn. Op deze site zullen er een paar wandel-, auto-, en fietsroutes langs de velden worden bekendgemaakt.

Wanneer is de beste tijd om tulpen te bewonderen?

Dat is rond deze tijd, namelijk half april! Rond half maart startten de bloemen namelijk met groeien, maar nu zijn ze volop in bloei. Ook kun je begin mei nog genieten van de bollenvelden, maar wacht niet te lang. Rond half mei zullen de meeste kwekers beginnen met het koppen van de tulpen.

Hotelovernachting of uitje in de buurt

Heb je zin om een weekendje weg te gaan? Zoek dan een hotel in de buurt op! Bekijk ons gehele aanbod in hotelovernachtingen en zoek een hotel in de buurt van de schitterende bollenvelden. Heb je zin om een dagje uit te gaan in de buurt? Check dan ook ons gehele aanbod in dagjes uit!

stephan-van-de-schootbrugge-K2S_ZXAAsMs-unsplash.jpg