Hier kun je een dagje uit op Koningsdag 2023

Het is bijna Koningsdag! Natuurlijk kun je in je oranje-outfit een stad bezoeken of langs de vlooienmarkten slenteren, maar je kunt ook een dagje uit gaan met z’n allen. Van een museum tot een pretpark: bij deze uitjes kun je terecht voor een feestelijke Koningsdag!

Madurodam

Madurodam is alle dagen van het jaar geopend. Op Koningsdag zullen zij ook van 10:00 tot 17:00 uur open zijn. En wat is er leuker dan Koningsdag in mini-Nederland vieren? Madurodam is op deze feestdag een ideale plek om de verjaardag van de koning te vieren. Kom dus snel naar Madurodam en vier op z’n Hollands de verjaardag van de koning!

Bloemen - gezin bij voorkant Madurodam (1).jpg

Vakantie- & Attractiepark Slagharen

Ook kun je terecht bij Slagharen: op Koningsdag zijn zij geopend van 10:00 tot 17:00 uur én is Aqua Mexicana tot 20:00 uur geopend. Hier kun je in spannende achtbanen en genieten van het leukste straatentertainment. Ook opent vanaf 22 april een nieuwe attractie, namelijk de Red Bandits Adventure. Durf jij de obstakels in deze darkride te overwinnen? Kom erachter tijdens een dagje Slagharen en vier Koningsdag met de leukste attracties.

0028999_attractiepark-slagharen.jpeg

Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Rotterdam is dit jaar de gaststad, dus genoeg reden om deze stad te bezoeken! Hier kun je ook naar Diergaarde Blijdorp - op 15 minuten loopafstand van Rotterdam Centraal. Op Koningsdag is Blijdorp geopend van 09:00 tot 18:00 uur. Bezoek hier de meest bijzondere dieren: van een gevlekte hyena tot een gelada. Kom het zien en scoor je kaartjes met korting.

Tijger - Blijdorp (2).jpg

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen

Ontdek de wereld van LEGO® op Scheveningen! Dit is ook enorm leuk voor kinderen: ze kunnen hier bouwen, leren en spelen. Ook kunnen zij een spannende rit maken door een LEGO®-stad of de leukste LEGO®-films kijken in de 4D-bioscoop. Op Koningsdag is LEGOLAND® open van 09:00 tot 18:00 uur, dus bestel hier je tickets met korting. Sluit daarna de dag af door uit te waaien op het strand. Zo heb je een complete Koningsdag.

02 Build and test (1).jpg

Madame Tussauds

Wil je liever voor een museumuitje gaan? Madame Tussauds is gewoon open op Koningsdag (let op: wel tot 17:30 uur). Stap in een wereld vol glitter en glamour met jouw lievelingsartiesten. Drink een kop koffie met George Clooney of treed op met Adele. Zo lijkt het net alsof je jouw idool écht ontmoet. Oh, en in het teken van Koningsdag kun je ook op de foto gaan met de wasfiguren van Koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Dat klinkt als een geslaagde Koningsdag!

Madame Tussauds (1).jpg