Hoe bereid je een dagje uit met kinderen voor? 7 tips!

Een dagje uit met kinderen is uiteraard het leukste wat er is. Maar soms kan het ook best stressvol zijn… Daarom hebben wij hier een paar tips om een dagje uit met kinderen goed voor te bereiden. Want zoals de meesten wel weten: een goede voorbereiding is het halve werk!

Bereid een dagje uit samen voor

Betrek de kinderen bij het bedenken van een dagje uit. Zij weten natuurlijk het beste wat zij het leukst vinden om te doen. Dit is ook het moment om goede afspraken te maken. Wat wordt er van hen verwacht? Wat is er te zien en toe doen in het pretpark, museum, etc.? Zo zullen ze extra verheugd zijn op het uitje.

Maak een checklist

Een uitje met de kids vraagt best veel extra’s om mee te nemen. Van pleisters tot zakdoekjes: dit allemaal onthouden is niet even gemakkelijk. Maak daarom een checklist de avond voordat jullie weggaan. Dit klinkt misschien als een simpele tip, maar niet iedereen doet dit. Je wil liever niet in het pretpark staan en het allerbelangrijkste vergeten…

Geef de kinderen een polsbandje mee

Kinderen kwijtraken in een pretpark of bos is echt de grootste nachtmerrie van elke ouder. Je kan ze helaas niet altijd in het oog houden. Maar geen paniek! Een simpele oplossing hiervoor is om een polsbandje met jouw telefoonnummer mee te geven. En anders kun je van tevoren een gezamenlijk punt afspreken in het park.

Neem nog een familielid mee!

Of je nou alleen bent met de kinderen of met je partner: een extra familielid meenemen is altijd gezelliger. Neem bijvoorbeeld een oom, tante, opa of oma mee. Zo kunnen zij ook de kinderen in de gaten houden én zullen ze zich nog meer vermaken. Hoe handig - maar vooral gezellig - is dat?!

Neem je eigen eten en drinken mee

Deze tip klinkt misschien cliché, maar het helpt echt! Sommige kinderen zijn nou eenmaal moeilijke eters en jij weet het beste wat jouw kinderen lusten. Neem dus hun lievelings snacks mee, maar ook wat gezonde hap. Zo bespaar je ook nog eens wat geld en hoef je niet in een lange rij voor de patatkraam te staan.

Plan een dagje uit niet helemaal vol

Tijdens het lezen van deze tips lijkt zo’n dagje uit misschien een enorme voorbereiding. Maar jezelf té veel voorbereiden is ook geen aanrader. Een lijstje met het schema van de dag werkt vaak averechts. Gun dus jezelf en je kids wat rust tussendoor. Geef de kinderen ook geen verplichtingen mee. Een dagje uit is namelijk juist voor de ontspanning. Dus go with the flow en laat zien waar de dag jullie naartoe brengt!

Geniet!

Last but not least: neem een extra goed humeur mee. Met de flinke voorbereiding en hier en daar lichte stressmomentjes kun je even vergeten waar het allemaal echt om gaat: tijd doorbrengen met je dierbaren. Relax en geniet van het moment. Met een slecht humeur steek je namelijk snel je kinderen aan. En vergeet ook zeker niet de foto’s; hier kunnen jullie later weer op terugkijken met de leukste herinneringen.

Leuk dagje uit met de kids: Slagharen

Attractiepark Slagharen is ideaal voor jong en oud. Hier beleef je het Wilde Westen! Met straatentertainment, verschillende shows en de leukste attracties heb je gegarandeerd een geslaagd dagje uit met de kinderen. Deze herfst (t/m 6 november) is er zelfs een Western Wish Fall. Dit is een enorm grote wensboom die mooi versierd is met hooibalen, pompoenen en vogelverschrikkers. Iedereen mag hier een wens doen! Geniet en koop hier je kaartjes van €32,50 voor maar €18,90.

IMG_20201010_100455.jpg