Hoofdrolspelers The Bodyguard zijn er klaar voor: 'Je gaat zwijmelend en feestend de zaal uit'

The Bodyguard gaat volgende week zondag in première in het Beatrix Theater Utrecht. De bejubelde musical - die zich het best laat omschrijven als popconcert, thriller en love story in één - keert voor slechts vijf maanden terug. Hoofdrolspelers Nyassa Alberta (Rachel Marron) en Tarikh Janssen (Frank Farmer) vinden het dan ook een eer om te mogen acteren in deze theatersensatie.

The Bodyguard is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 met Whitney Houston en Kevin Costner, en vertelt het verhaal van popster Rachel Marron, die wordt bedreigd door een stalker. Haar entourage huurt voormalig CIA-agent Frank Farmer in om Rachel te beveiligen, maar daar moet zij in eerste instantie weinig van weten.

Verliefd op Whitney Houston

Alberta kan zich nog goed herinneren dat ze The Bodyguard destijds in de bioscoop zag. “Dat was geweldig. Ik moest natuurlijk zwijmelen bij het romantische verhaal en dan die fantastische stem van Whitney Houston… Wauw!”

Ook Janssen, die de film onlangs herkeek, noemt de iconische muziek als één van de hoogtepunten. “Maar ik werd ook gelijk weer verliefd op Whitney. Ik kon alleen maar denken: oh, je bent zo onbevangen, leuk en talentvol. En Kevin Costner is zo goed als haar tegenspeler.”

‘Of ik een kogel zou vangen?’

Hoewel Janssen voor deze musical in de huid van een bodyguard kruipt, is dat beroep niet echt iets voor hem. “Wat ik wel zou kunnen, is het regelen van dingen en zorgen dat iemand op z’n gemak is. Een bodyguard moet ook goed zijn in het praktische gedeelte, dus daarin delen wij onze talenten. Maar of ik voor een cliënt een kogel zou vangen? Dat is iets wat ik alleen voor m’n gezin of familie zou doen.”

I Will Always Love You

Alberta was als klein meisje al een enorme fan van Whitney Houston en brengt nu avond aan avond hits als I Will Always Love You, Greatest Love of All en Saving All My Love ten gehore. “Ik heb vroeger veel naar deze soundtracks geluisterd. I Wanna Dance With Somebody was direct één van mijn favorieten, maar ook Run To You vind ik prachtig.”

Zwijmelen en feesten

“Ik houd ervan om een verhaal te vertellen en deze love story heeft alles in zich”, gaat Alberta verder. “Mede door die heerlijke muziek gaat iedereen zwijmelend en feestend de zaal weer uit.”