Ga indoor skydiven en beleef een onvergetelijke ‘vrije val’-ervaring

Bij Indoor Skydive Roosendaal ervaar je hoe het is om te skydiven, zonder uit een vliegtuig te springen. In deze nummer één windtunnel van de Benelux trotseer je windsnelheden variërend van 0 tot wel 250 kilometer per uur en beleef je een heuse ‘vrije val’-ervaring. Durf jij het aan?

Als je aankomt bij Indoor Skydive Roosendaal staat een instructeur je glimlachend op te wachten. Je weet meteen: vandaag ben ik in goede handen. Het is ook niet niks. Een vrije val van één minuut staat namelijk gelijk aan een vliegtuigsprong van maar liefst vier kilometer hoogte.

Wall of Fame

⁠Met de nodige spanning in het lijf loop je eerst nog even langs de ‘wall of fame’. Talloze (inter)nationale sterren zijn je al voorgegaan in deze windtunnel en zijn vereeuwigd op de imposante fotomuur. Tja, als zij het kunnen, moet het jou zeker lukken!

Van oordopjes tot gebarentaal

Daarna is het tijd om je om te kleden. Je krijgt onder meer een speciaal pak, helm, oordopjes en een beschermende bril. Zorg dat je geen sieraden draagt, neem geen losse dingen mee en trek stevige schoenen aan. Voor je het weet vliegt er tijdens jouw vlucht iets weg…

Vervolgens neemt de instructeur je mee voor de instructies. Belangrijk is om de verschillende gebaren - denk bijvoorbeeld aan een teken voor ‘ontspannen’ - goed te onthouden. In de windtunnel is het immers onmogelijk om te praten vanwege de harde wind.

ISR - kids dagje weg (33).jpg

Vliegen

Daar gaan we dan. Eindelijk! De adrenaline giert door je lijf wanneer je door de instructeur, die jou bij al je sessies begeleidt, de tunnel in wordt geholpen. Je ervaart nu zestig seconden lang hoe het is om een vrije val te maken. Dit zweven op de wind zorgt voor een magisch gevoel en werkt erg verslavend. Zodra de minuut erop zit, word je weer uit de tunnel geholpen en kun je even bijkomen van deze schitterende belevenis. Maar wees alert, want voor je het weet ben je weer aan de beurt.

Na afloop

Gefeliciteerd, je hebt dit onvergetelijke avontuur volbracht! Je ontvangt een heus certificaat, waarop alle skills die je hebt behaald zijn afgevinkt. Kom nog een keer terug om de ontbrekende vakjes af te vinken en zo je ‘wings’ te behalen, want deze unieke ervaring smaakt ongetwijfeld naar meer!