Internationale Achtbanendag: dit zijn de 10 snelste achtbanen van Nederland!

Voel de wind door je haren suizen terwijl je met hoge snelheden door bochten en loopings raast: gelukkig zijn er in Nederland genoeg achtbanen die een topsnelheid aantikken! Of je nu een ervaren achtbaanfanaat bent of op zoek bent naar die adrenalinekick: in de onderstaande achtbanen voel je gegarandeerd je adrenaline stijgen, dus zet je schrap en houd je vast. Dit allemaal in het teken van Internationale Achtbanendag op 16 augustus.

1. Goliath - Walibi

Walibi staat natuurlijk bekend als het pretpark met de snelste achtbanen en Goliath is dan ook écht de snelste. Met maar liefst 106 km/u is dit de snelste achtbaan van het land. Daarnaast is het ook de grootste en langste achtbaan van de Benelux. Ook is-ie 46,8 meter hoog! Dit maakt het dé attractie voor een achtbaanfanaat!

Goliath

2. Gold Rush - Slagharen

Ook in Slagharen kun je terecht voor één van de snelste achtbanen van Nederland. Deze spectaculaire achtbaan bestaat uit drie lanceringen, scherpe bochten, een slingloop en een diveloop. Allemaal met een snelheid van 95 km/u!

Gold Rush

3. Fenix - Toverland

Betreed de wereld van de mythische vogel met de Fenix in Toverland. In deze adembenemende achtbaan ga je ook met een topsnelheid van 95 km/u en voel je je net een fenix terwijl je door duizelingwekkende loopings en bochten glijdt.

Fenix

4. Baron 1898 - Efteling

Deze klassieker in de Efteling zal altijd die adrenalinekick geven. Tijdens de first-drop ga je met een rechte lijn naar beneden - allemaal met een snelheid van 90 km/u. Deze rit neemt je mee naar de diepten van een oude mijn, waar de legende van de baron tot leven komt; echt een meeslepende reis!

Baron 1898

5. Troy - Toverland

Waag je aan de legendarische Troy in Toverland, één van Europa’s snelste achtbanen die helemaal gemaakt is van hout. Hierin ga je op een wild avontuur. Met een snelheid van 90 km/u raas je door de scherpe bochten en stijg je naar een hoogte van 32 meter. Een must-ride voor de liefhebbers!

Troy

6. Lost Gravity - Walibi

Deze unieke achtbaan neemt je mee op een rit die maar liefst 2 keer over de kop gaat, 32 meter hoog is én met een topsnelheid van 87 km/u voorbijraast. Zo ontdek je de wereld van omgekeerde zwaartekracht!

Lost Gravity

7. Python - Efteling

Een andere iconische achtbaan van de Efteling is de Python; met zijn herkenbare dubbele lussen en scherpe bochten is dit echt een bron van adrenaline. Voel de kracht van de rit met een snelheid van 85 km/u. De Python blijft een klassieker en belooft een avontuurlijk ritje.

Python

8. Condor - Walibi

Ook de Condor is een bijzondere achtbaan. Deze hangende achtbaan geeft namelijk de sensatie van vliegen. Bereid je voor op loopings, draaiende elementen en scherpe bochten met een snelheid van 80 km/u!

Condor

9. Joris en de Draak - Efteling

Joris en de Draak is misschien niet zo snel als de andere achtbanen op dit lijstje, maar dit maakt het niet minder uniek. Deze meeslepende achtbaanervaring van 75 km/u neemt je mee in een duel tussen twee rivaliserende treintjes (water vs vuur). Voel de kracht en laat je hartslag sneller kloppen tijdens deze strijd!

Joris en de Draak

10. Formule X- Drievliet

De snelste achtbaan van Drievliet is de Formule X - hier beleef je de snelheid van het circuit in een achtbaanrit! Binnen 2 seconden vlieg je met een snelheid van 70 km/u door een grote looping, gevolgd door een sensationele kurk.

Formule X

Tickets met korting voor pretparken

Deze snelle achtbanen zijn slechts een fractie van alle achtbanen in Nederland. Heb je nooit genoeg aan adrenalinekicks en wil je ze allemaal uitproberen? Hier kun je tickets met korting scoren voor pretparken, en beleef deze snelle sensaties helemaal zelf!