Kom naar deze gebieden om wilde dieren te spotten in Nederland

Bij het spotten van wilde dieren denk je misschien gelijk aan een safaritocht om beesten als de Big Five te zien. Maar ook in Nederland kun je, gewoon in de natuurgebieden, de leukste wilde dieren spotten! Ben je nieuwsgierig waar je oog in oog kunt komen te staan met een beest? Lees dan snel verder!

De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is natuurlijk the place to be om wilde dieren te spotten in ons land! Denk aan meer dan duizend vierkante kilometer aan puur natuur. Van bossen, heiden en velden tot grasvlakten. De kans is hier enorm groot dat je wilde dieren als edelherten, wilde zwijnen en vossen tegenkomt. Met wat geluk kun je zelfs hagedissen of slangen zien!

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde is helemaal ideaal voor alle vogelliefhebbers: hier kun je tienduizend soorten vogels spotten. Denk bijvoorbeeld aan de kluut, maar ook de stern. Aangezien het in de provincie Zeeland ligt kun je hier ook veel bruinvissen en zelfs zeehonden spotten!

Nationaal Park De Biesbosch

Het Nationaal Park De Biesbosch is een goede plek om wilde dieren te spotten, aangezien het een zoetwatergetijdengebied is. Zo spot je dus bijzondere flora en fauna. De bekendste inwoner van De Biesbosch is de bever, maar je kunt ook vossen, muizen, hazen en bijzondere vogels spotten. Hier kun je uiteraard op pad gaan door te fietsen of te wandelen. Hier vind je routes in De Biesbosch, en wie weet kom je de bever wel tegen!

Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug staat bekend om de uitgestrekte bossen. In dit natuurgebied vind je dus bekende bewoners zoals eekhoorns, vossen en reeën. En ook dit gebied is een walhalla voor vogelliefhebbers! Hier spot je bijzondere soorten zoals de kruisbek en vuurgoudhaan. In de bossen kun je ook bekende bewoners als de ree, eekhoorn en vos tegenkomen.

Nature Games

Ben je met je kinderen op pad? Voor hen kan het wat geduld vragen om wilde dieren te spotten. Om het uitje wat interactiever te maken is de Nature Game een aanrader. Hiermee ga je samen op expeditie: speur, speel en scoor in een mooi natuurgebied. Je hebt keuze uit meer dan 50 locaties in Nederland. Elke game is uniek: het zit vol met grappige opdrachten, raadsels en zelfs augmented reality! Bij ons kost een game slechts 8,95 per gezin.

Nature Game.jpg