Leuke feitjes over DierenPark Amersfoort

Welkom in de meest kindvriendelijke dierentuin van Nederland! In DierenPark Amersfoort kunnen kinderen hun liefde voor dieren en de natuur openbaren. Ook kunnen zij lekker klimmen en klauteren in het park, zelfs over en om de dieren heen! Ben je benieuwd naar wat leuke feitjes over dit park? Lees dan snel verder en verheug je op een gezellig dagje uit.

Het park bestaat al bijna 75 jaar!

Op 22 mei 1948 startten Wim en Jo Tertoolen wat nu DierenPark Amersfoort is. In die tijd was het nog ‘Dierenpark Birkhoven.’ Het park was snel een groot succes; het trok in het eerste jaar al 5.000 bezoekers. In 1964 werd de ‘dierentuin’ overgenomen door dochter Astrid, die opgroeide in het park. Nu is Fred Vis, de zoon van Astrid, de directeur van het park. Zo zie je DierenPark Amersfoort altijd al een familiebedrijf gebleven is!

De eerste dieren van het park

De allereerste bezoekers konden al verschillende dieren bewonderen. Dit waren onder meer een kameel, kraagbeer, boerderijdieren en een java-aapje. Later, in 1954, kwamen de eerste leeuwen en panters, en in 1956 kwamen er zelfs olifanten uit Thailand bij! Het oudste dier van het park was aap Mike. Hij woonde maar liefst meer dan 50 jaar in Amersfoort.

Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund

In 2003 is het Dierenpark Amersfoort Wildlife Fund opgericht, die zich inzet voor het beschermen van bedreigde dieren in het wild. Denk bijvoorbeeld aan de rode panda of chimpansees. Ook kunnen bezoekers het Wildlife Fund steunen; lever bijvoorbeeld oude mobieltjes in, waarvan de grondstoffen worden hergebruikt. De opbrengst gaat geheel naar het Wildlife Fund!

Het Dinobos

Dit bos, een wandelpad van 700 meter met maar liefst 70 replica’s van dino’s, werd in 2007 geopend. De grootste replica die je hier kunt zien is 14 meter hoog. Je kunt hier ook levende dieren ontmoeten, waaronder de Aldabra-reuzenschildpadden en Kasuarissen. Dit Dinobos maakt DierenPark Amersfoort echt uniek en is een aanrader voor alle dino-liefhebbers.

Het park heeft vier (!) generaties olifanten

De olifanten zijn in het Rijk der Reuzen te bewonderen. Afgelopen 2020 is de jongste van de kudde geboren, Yindra. Hiermee is DierenPark Amersfoort één van de dierentuinen in Nederland waar vier generaties olifanten wonen! Dit is wereldwijd een bijzondere situatie.

Andere leuke feitjes..

Wist je dat een kop koffie in de beginjaren slechts 20 cent kostte, en het eerste entreekaartje 25 cent? Het park begon met vier mensen in dienst, wat inmiddels uitgebreid is tot meer dan honderd medewerkers en tweehonderd vrijwilligers. Ook bereikte het park in 2017 de magische grens van 1 miljoen bezoekers. Deze kindvriendelijke dierentuin moet je beleven met je kinderen, dus geniet voordelig van kaartjes met korting!