Leuke weetjes over Ouwehands Dierenpark Rhenen

Eén van de bekendste dierentuinen van het land is Ouwehands Dierenpark. Dit unieke dierenpark in de provincie Utrecht staat bekend om Pandasia, maar heeft nog meer leuke kenmerken. Hier hebben wij een paar leuke weetjes over het park op een rijtje voor je gezet. Dat maakt een bezoek aan dit park nóg leuker!

Het begon allemaal met een kippenfarm…

Ouwehands Dierenpark Rhenen bestaat al bijna 90 jaar! Het bekende dierenpark opende haar deuren op 18 juni 1932. De oprichter van het park, C.W. Ouwehand, was in 1919 een kippenfarm begonnen met bijzondere kippenrassen. Dit werd al snel populair onder de agrariërs; bezoekers toonden interesse in dieren als pauwen, fazanten en wasbeertjes. Uiteindelijk groeide dit in 1932 uit tot het park zoals wij het nu kennen!

Eerste dierenpark met een berenbos in Europa

Het bekende berenbos van het park heeft ook z’n geschiedenis. Het is opgericht om bedreigde bruine beren een veilig thuis te geven. Denk bijvoorbeeld aan dansberen, circusberen of beren voor de jachtfok. Nu is het Expeditie Berenbos een uniek project met een bijzondere ervaring rondom de bruine beren. Hier is de leefomgeving van de beer zoveel mogelijk nagebootst. Daarom kun je alles over de beren ontdekken in het Berenbos!

Het huis van de reuzenpanda’s in Nederland

Waar de meeste mensen speciaal voor naar Ouwehands Dierenpark naartoe gaan, is Pandasia! Hier zijn de welbekende panda’s Wu Wen en Xing Ya te bewonderen. Deze twee schattige panda’s zijn te leen gegeven aan Nederland na een staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan China. Sinds 2017 kunnen bezoekers deze lieve dieren bewonderen, en tot nu toe gaat het enorm goed met de twee panda’s!

Een ontsnapt prairiehondje

Ook Ouwehands heeft te maken gehad met een ontsnapt dier. In mei 2017 ontsnapte een prairiehondje uit de dierentuin. Het kleine dier scharrelde in een woonwijk rond en ging in de tuin van één van de bewoners graven. Gelukkig wisten de bewoners het diertje te vangen en bracht de dierenambulance hem veilig naar z’n thuis. Deze schattige beestjes zijn nu nog steeds te bewonderen in het park.

Dit jaar is er Light Nights ‘Aqualuna’

Naast het bezoeken van panda’s, beren en andere bijzondere dieren kun je tot en met maart 2023 een spectaculaire lichtshow bewonderen. Deze lichtshow voor jong en oud laat je een wereld vol kleur en prachtig entertainment zien, allemaal geïnspireerd op het Chinese Lantaarn Festival. De lantaarns zijn namelijk speciaal gemaakt door kunstenaars uit China.

Eerste dierentuin met koala’s in Nederland

Óók voor schattige koala’s moet je binnenkort in Ouwehands zijn. Deze maand, januari 2023, is het park officieel van start gegaan met het oprichten van een nieuw koalaverblijf. Dit maakt Ouwehands Dierenpark ook de eerste dierentuin in Nederland met koala’s. Deze ‘Australian Experience’ kun je na de zomer van 2023 beleven. Wees er dus snel bij!