De leukste tips voor een weekendje weg in Delft

Een dagje of weekendje Delft is altijd een aanrader. Een knus en gezellig centrum met mooie grachten, historische monumenten en prachtig architectuur: je raakt hier niet uitgekeken. Deze winter zijn er ook genoeg activiteiten te ondernemen in Delft. Bekijk daarom snel deze tips voor leuke activiteiten en maak er een geslaagd uitje van!

Bezienswaardigheden in Delft

In Delft heb je genoeg verschillende bezienswaardigheden die je moet hebben bezocht. Wist je bijvoorbeeld dat de Nieuwe Kerk de hoogste kerktoren van Nederland heeft? Deze toren is 108 meter hoog. Uiteraard kun je deze toren beklimmen, met maar liefst 376 treden. Zo heb je een prachtig uitzicht op de stad én kun je met wat geluk ook Rotterdam en Den Haag in de verte zien. Tegenover de Nieuwe Kerk ligt ook het stadhuis van Delft; een prachtig gebouw in oude renaissancestijl.

Delft Stadhuis 04.jpg

Musea in Delft

Uiteraard zit de stad ook vol met interessante musea. Ontdek Delfts Blauw in Delft: in Royal Delftkun je het ambachtelijke productieproces van Delfts aardewerk aanschouwen. Voor het snuiven van cultuur zit je ook goed in Delft. In het Vermeer Centrum bewonder je het werk van Johannes Vermeer en leer je meer over zijn leven en werkwijze. En andere aanbeveling is het Museum Prinsenhof Delft. Hier ontdek je meer over de Oranjes en de Delftse meesters: zo beleef je echt een stukje Nederlandse geschiedenis!

De mooiste wandelroutes

Ook in de winter is een wandeling aan te raden in en rondom Delft. Wandel bijvoorbeeld langs de Delftse wateren of maak een kunstwandeling. Op deze site vind je nog meer prachtige routes in de stad. Als je de natuur op wil zoeken zijn er ook mooie bossen rondom Delft. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Delftse Hout of het Bieslandse Bos, waar je bijzondere vogelsoorten zoals de sprinkhaanzanger kunt spotten!

Delftse Kerstmarkt

En dan nóg iets leuks: de Kerstmarkt in hartje Delft. Oftewel, de ‘Lichtjesmarkt.’ Deze sfeervolle markt is op 13 december te vinden in het centrum. Ook zal op deze avond de toren van de Nieuwe Kerk prachtig verlicht zijn met een grote en prachtige kerstboom. Zo is de wintersfeer helemaal compleet. Deze gezellige kerstmarkt belooft een prachtig en gezellig uitje te worden voor jong en oud!

Westcord Hotel in Delft

Ben je enthousiast geworden over een dagje Delft na het lezen van deze tips? Aangezien er enorm veel te doen is in dit pittoreske stadje, is het aan te raden om er een nachtje te verblijven. Het WestCord Hotel Delft bevindt zich tussen het natuurgebied Delftse Hout en de knusse binnenstad. Met moderne ingerichte kamers en een touch van Delfts blauw is dit een ideaal hotel voor jouw weekendje weg. Boek een hotelkamer in Westcord Delft inclusief ontbijt vanaf €84,50 p.p. en maak er een onvergetelijk weekend van!

WestCord-Hotel-Delft-BLUE-Dining-Restaurant-1.jpg