Musical Pretty Woman binnenkort in Nederland te zien

De musical Pretty Woman is vanaf september te zien in het Beatrix Theater Utrecht. Dat heeft producent Stage Entertainment onlangs bekendgemaakt. Op 21 september gaat deze geliefde romcom in première.

Pretty Woman is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1990. De succesvolle, keiharde zakenman Edward Lewis neemt escortdame Vivian Ward mee naar zijn hotel. Het lijkt een simpele deal voor één avond. Maar Edward is zo van Vivian gecharmeerd, dat hij haar meeneemt naar een aantal zakelijke events. De eerlijke Vivian en meedogenloze Edward – ze leren elkaar én zichzelf in die paar dagen goed kennen. Ze worden verliefd, maar een relatie tussen de twee ogenschijnlijke tegenpolen lijkt door hun verschillende levens onmogelijk…

Pretty Woman musical

De film betekende de doorbraak van Julia Roberts, die de hoofdrol van Vivan vertolkte naast Richard Gere (Edward). Pas in 2018 volgde een musicalversie. Deze ging in première in Chicago en brak enkele records. Momenteel is Pretty Woman in verschillende Europese landen te zien, waaronder Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Muziek van Bryan Adams

De muziek van Pretty Woman de musical is van Grammy-award-winnaar Bryan Adams (Summer of '69, Heaven, Run to You) en zijn songwriter partner Jim Vallance. Het script is geschreven door de regisseur en de scenarioschrijver van de originele film, Garry Marshall en J. F. Lawton.

Pretty Woman cast

De cast van Pretty Woman wordt op een later moment bekendgemaakt. De Nederlandse regie is in ieder geval in handen van Carline Brouwer, die ook verantwoordelijk was voor de regie van Pretty Woman in Italië en Spanje.

PW-SKV-DPG-productafbeelding-1280x720.jpg