De Nationale Museumweek: deze musea mag je niet missen

Van 1 t/m 7 april vindt de Nationale Museumweek plaats. Houders van een Museumkaart mogen tijdens die dagen hun kaart uitlenen en zo een ander kennis laten maken met een portie cultuur. Wat ons betreft zijn onderstaande musea regelrechte aanraders, dus koop snel wat extra tickets en geniet van een cultureel dagje uit!

Het Spoorwegmuseum

Dit museum is sowieso al het leukste station van het land! Hier valt van alles te doen, zowel binnen als buiten. Kom meer te weten over de geschiedenis van het spoor, stap in het rijtuig van de koninklijke familie of maak een spannende rit in één van de attracties. Zo kun je in De Vuurproef, een prijswinnende 4D-simulator, zelf een trein besturen. Bij ons heb je al een ticket vanaf 12,50 euro.

Spoorwegmuseum 2023 2 720x450.jpg

Madurodam

Een klassieker voor mensen rondom Den Haag, maar zeker ook de moeite waard om even voor te reizen. In Madurodam ontdek je Nederland in het klein en daarnaast valt er nog genoeg te beleven. Waar anders ben je op één dag een beroemde dj, red je ons land van het water en blus je een brand in de Rotterdamse haven? Maak het mee voor slechts 21,50 euro.

Doe Ding DJ tafel.jpg

Nationaal Speelgoedmuseum Spelebos

Bij het Spelebos draait natuurlijk alles om speelgoed en spelen, maar dan niet zoals je zou verwachten! In het Speelgoedmuseum vind je namelijk een riante collectie speelgoed van vroeger. Ontdek de Fabeltjeskrant, loopauto's, modeltreinen, bordspellen en nog veel meer. Speel de leukste spelletjes en haal herinneringen op aan vroeger vanaf 4,20 euro.

07_2400x1600_Spelbos_schaken.jpg

Maritiem Museum Rotterdam

Ontdek de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. In het Maritiem Museum reis je door het maritieme heden en verleden, wat zowel kleine als grote avonturiers zal aanspreken. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit de vooraanstaande collectie of doe mee aan één van de vele activiteiten. Al zin gekregen? Kom dan voor 10 euro kijken in de grootste museumhaven van Nederland.

Maritiem_Museum_Bestemming_Havenstad_foto_Marco_de_Swart_1 (2).JPG

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Stap een wereld vol vliegavonturen binnen in Luchtvaartmuseum Aviodrome. Hier kom je echt alles te weten over vliegen, vliegtuigen en de ruimtevaart. Stap bijvoorbeeld aan boord van een echt vliegtuig, of bestuur simulators en verlaat de aarde om als een astronaut een kijkje te nemen in de ruimte. Stijg nu voor maar 13,95 naar grote hoogtes in Aviodrome.

Aviodrome.jpg

Wil je meer museumtips? Bekijk dan ons gehele aanbod!