Zien: Nieuw gebied met loslopende apen in Apenheul!

Afbeelding: Apenheul (YouTube)

Op woensdagochtend 21 juni was het een feestje in Apenheul. Kinderen van vier Apeldoornse schoolklassen opende het nieuwe gebied! Lees snel verder hoe de opening was en wat dit nieuwe leefgebied zo bijzonder maakt.

Afgelopen winter heeft de Apenheul een nieuw gebied ontwikkeld, waar biodiversiteit, duurzaamheid en natuur centraal staan. En deze week is het eindelijk geopend! Dit gebied is extra bijzonder omdat je hier twee nieuwe loslopende apen kunt ontmoeten, namelijk de West-Afrikaanse franjeapen en Noordelijke talapoins. Die kun je in geen ander park in Nederland los zien lopen.

Het nieuwe leefgebied

Aan het einde van de route door het park kun je dit nieuwe gebied bezoeken. De gracht en de avontuurlijke brug zijn kenmerkend aan het gloednieuwe verblijf. Naast het materiaal zijn er ook meer struiken en bomen geplant om de apen extra te vermaken.

Apenheul legt uit waarom het zo uniek is dat hier de West-Afrikaanse franjeapen en Noordelijke talapoins loslopen. Smalbrugge: “Dat we deze twee soorten hier in Apenheul kunnen ontmoeten is niet alleen uniek, maar vooral ook belangrijk. Door bewust te zijn van hoe deze soorten leven, zich gedragen en welke rol ze spelen in de keten – niet alleen in het wild, maar ook hier in Apenheul – ontdekken we wat onze eigen unieke plek in het ecosysteem is. En welke bijdrage we kunnen leveren om de natuur te behouden en daar waar het nodig is te verrijken.”

De feestelijke opening

Na een lange tijd wachten was het afgelopen woensdagmiddag eindelijk zover. Kinderen van het Apeldoornse Sprengenpark en Rietendakschool hielpen mee met de officiële opening van het nieuwe gebied. Samen met Roel Welsing, directeur van Stichting Apenheul, en ecoloog en presentatrice Sterrin Smalbrugge mochten twee kinderen een boom planten. Zo zorgden zij voor een extra groen gebied.

Check hier een video van de feestelijke opening

Scoor je tickets met korting voor Apenheul

Kom dus snel naar Apenheul en misschien sta je zelf wel oog in oog met de West-Afrikaanse franjeapen en Noordelijke talapoins. Hier kun jekaartjes met €7,50 kortingscoren! Plan dus snel je uitje naar Apenheul en geniet van een avontuurlijk dagje uit.

2. Apenheul-gorillas-LR.jpg